Zvanično / Facebook suspendovao Donalda Trumpa na dvije godine

04. 06. 2021. u 19:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Facebook je zvanično suspendovao račun Donalda Trumpa na dvije godine, objavila je kompanija u dugo očekivanoj odluci koja je uslijedila nakon višemjesečne rasprave o budućnosti bivšeg predsjednika na društvenim mrežama.

„S obzirom na ozbiljnost okolnosti koje su dovele do suspenzije gospodina Trumpa, vjerujemo da su njegovi postupci predstavljali ozbiljno kršenje naših pravila koja zaslužuju najvišu kaznu dostupnu prema novim protokolima o izvršenju, prenosi Guardian.

Obustavljamo njegove račune na dvije godine, stupajući na snagu od datuma početne suspenzije 7. januara ove godine", rekao je u petak Nick Clegg, potpredsjednik Facebooka za globalne poslove.

Po završetku suspenzije razgovarat će se sa stručnjacima na procjeni rizika za javnu sigurnost koji predstavlja vraćanje Trumpovog računa.

"Procijenit ćemo vanjske faktore, uključujući slučajeve nasilja, ograničenja mirnog okupljanja i druge obilježja građanskih nemira", napisao je Clegg.

"Ako utvrdimo da i dalje postoji ozbiljan rizik za javnu sigurnost, produžit ćemo ograničenje na određeno vrijeme i nastaviti s ponovnom procjenom dok se taj rizik ne povuče."

Dodao je da će se nakon ukidanja suspenzije pokrenuti "strogi niz sankcija koje se brzo eskaliraju", ako Trump krši politike Facebooka.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA