Bivši Trumpov pomoćnik se predao vlastima

0
Radiosarajevo.ba
Bivši Trumpov pomoćnik se predao vlastima
Foto: Sky News / Donald Trump u sudnici

Mark Meadows, jedan od 18 suoptuženika uz bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa u slučaju pokušaja poništenja rezultata predsjedničkih izbora u Georgiji 2020. godine, predao se u četvrtak, 24. augusta, vlastima okruga Fulton, pokazuju podaci objavljeni na web stranici šerifa okruga.

Vlastima u Georgiji trebao bi se predati i Donald Trump pod optužbom da je planirao poništiti rezultate predsjedničkih izbora 2020. godine u toj saveznoj državi. Proces bi mogao rezultirati prvom i historijskom policijskom fotografijom (mugshot) bivšeg američkog predsjednika. 

Ovo je četvrti krivični postupak protiv Trumpa od marta, kad je postao prvi bivši predsjednik u historiji SAD-a protiv kojega je podignuta optužnica. Već je suočen sa saveznim optužbama u Floridi i Washingtonu, a u augustu je optužen u Atlanti zajedno s još 18 osoba, uključujući Meadowsa, svog bivšeg šefa osoblja te bivšeg njujorškog gradonačelnika Rudyja Giulianija.

KCUS obavještava javnost: "Suočeni smo s problemom nedostatka određenih lijekova"

KCUS obavještava javnost: "Suočeni smo s problemom nedostatka određenih lijekova"

Trump je više puta negirao bilo kakvu krivnju. Trumpov poraz u Georgiji bio je jedan od onih koji je presudio ukupan rezultat izbora. Ne očekuje se da će Trump provesti puno vremena u tom zatvoru. Njegovi advokati i tužitelji već su dogovorili jamčevinu od 200.000 dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije