Glavni konkurent Donaldu Trumpu: 'Naravno da je izgubio izbore 2020. godine'

1
Radiosarajevo.ba
Glavni konkurent Donaldu Trumpu: 'Naravno da je izgubio izbore 2020. godine'
Foto: EPA / Guverner Floride Ron DeSantis

Guverner Floride i glavni konkurent Donaldu Trumpu za kandidata za predsjednika iz Republikanske stranke Ron DeSantis imao je veliki intervju za NBC News, gdje je potvrdio da je bivši predsjednik SAD-a izgubio izbore od Joea Bidena. 

DeSantis je rekao kako još stoji iza svojih stavova da je Biden pobjednik izbora 2020. godine. "Naravno da je izgubio izbore. Joe Biden je predsjednik. Ko god položi zakletvu 20. januara, svake četiri godine, taj je predsjednik", rekao je guverner Floride. 

Naravno, ovo se kosi sa stavovima Donalda Trumpa, koji još insistira da je Biden 'ukrao' izbore. Ove tvrdnje su više puta dokazane kao netačne

Dragan Bursać: Dodik je dosljedan samo svom fašizmu i drugarima Čoviću i Milanoviću!

Dragan Bursać: Dodik je dosljedan samo svom fašizmu i drugarima Čoviću i Milanoviću!

Ipak, DeSantis je dodao: "Mislim da ljudi u medijima i drugdje žele da se ponašaju tako kao da su ovo bili savršeni izbori. Ne mislim da su to bili dobro održani izbori. Međutim, smatram i da Republikanci nisu uzvratili. Morate uzvratiti kada se dešavaju takve stvari." 

Podsjetimo, Trump i DeSantis su glavni kandidati Republikanske strake za predsjedničke izbore koji će se održati u novembru 2024. godine. Većina anketa pokazuje da je Trump favorit, mada se situacija može promijeniti.

Prva debata kandidata Republikanske stranke održat će se 23. augusta u Milwaukeeju, a Trump još nije potvrdio da li će učestvovati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije