Guverner Floride Ron DeSantis službeno objavljuje kandidaturu za predsjednika SAD?

0
Radiosarajevo.ba
Guverner Floride Ron DeSantis službeno objavljuje kandidaturu za predsjednika SAD?
Foto: EPA / Guverner Floride Ron DeSantis

Guverner Floride Ron DeSantis danas, 23. maja, će u razgovoru s vlasnikom Twittera Elonom Muskom službeno potvrditi da se planira kandidirati za predsjednika SAD, potvrdio je glasnogovornik DeSantisovog političkog tima za CNN.

Musk je ranije za Wall Street Journal potvrdio da će razgovarati s DeSantisom.

"Intervjuirat ću Rona DeSantisa, a on ima dosta toga za objaviti. I bit će to prvi put da se ovako nešto događa na društvenim mrežama i s pitanjima i odgovorima u stvarnom vremenu, bez scenarija", kazao je Musk.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Dodao je da ne planira podržati nijednog kandidata "u ovom trenutku".

NBC je objavio da će događaj moderirati tehnološki poduzetnik David Sacks, veliki donator i pristalica DeSantisa. CNN je već ranije pisao da DeSantisov tim planira agresivan raspored i nekonvencionalan pristup predsjedničkoj kampanji.

Navodno je cilj takve kampanje da se pozicionira kao potpuno drugačiji kandidat od svojih suparnika, bivšeg predsjednika Donalda Trumpa i aktualnog Joea Bidena.

Izvor iz Republikanske stranke je CNN-u rekao kako se očekuje da će DeSantis ove sedmice predati dokumentaciju kojom objavljuje svoju kandidaturu Saveznoj izbornoj komisiji. Dodao je da je službena objava planirana za sljedeću sedmicu u njegovom rodnom gradu Dunedinu na Floridi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije