Bilo je gusto u New Yorku: Dačić vikao na Thacija, ovaj ga provocirao praveći grimase

Radiosarajevo.ba
Bilo je gusto u New Yorku: Dačić vikao na Thacija, ovaj ga provocirao praveći grimase
PrtScr / Mogherini, Thaci i Dačić u razgovoru

Na tradicionalnoj neformalnoj večeri, koju je za lidere Zapadnog Balkana organizirala Federica Mogherini, odlazeća visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost bilo je napeto, pa čak i povišenih tonova između šefa srpske diplomatije Ivice Dačića i predsednika Republike Kosovo Hashima Thacija!

Kako se saznaje iz izvora u diplomatskim krugovima Hashimu Thaciju se nije baš svidjelo izlaganje šefa srpske diplomatije Ivice Dačića, tačnije onaj dio o ne ostvarivanju preuzetih obaveza od Prištine.

"Striktno poštovanje zaključenih i dogovorenih okvira regionalne saradnje od strane svih učesnica u regionu, bez izuzetka je preduslov uspešne realizacije i unapređenja regionalne saradnje", rekao je Dačić.

Ove riječi se nisu baš svidjele Thaciju koji je pravio grimase.

"Thaci je vidno negodovao na opaske Dačića, te je šef srpske diplomatije povišenim tonom ponovio rečenicu: 'Striktno poštovanje zaključenih i dogovorenih okvira'", otkrivaju beogradski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije