Bijela kuća: Donald Trump nije testiran na koronavirus

Radiosarajevo.ba
Bijela kuća: Donald Trump nije testiran na koronavirus
Foto: Printscreen / Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump nije testiran na korona virus, saopćila je Bijela kuća, iako su najmanje dvojica zastupnika s kojima je nedavno bio u kontaktu objavila da su u samoizolaciji nakon što su prisustvovali konferenciji s osobom koja je pozitivno testirana na virus.

„Predsjednik  nije podvrgnut testiranju na COVID-19 jer niti je imao duži kontakt s bilo kojim potvrđenim pacijentom od COVID-19 niti je imao ikakvih simptoma. Predsjednik Trump i dalje je sjajnog zdravlja, i njegov liječnik nastavit će da pomno prati njegovo zdravlje“, navodi glasnogovornica Bijele kuće Stephanie Grisham u saopćenju, koristeći zvanični akronim za virus, prenosi Reuters.

Američki mediji navode da je Trump putovao u svom službenom avionu Air Force One sa republikanskim zastupnikom Mattom Gaetzom, koji je ranije ove sedmice objavio da je u samoizolaciji zbog koronavirusa.

Republikanac Doug Collins se rukovao s Trumpom u petak kada je američki predsjednik posjetio Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti u Atlanti, gdje su ga zvaničnici izvijestili o njihovom odgovoru na širenje koronavirusa. On je u ponedjeljak rekao da će ostati u karantinu iako još nema simptoma, jer je krajem februara bio izložen koronavirusu.

Drugi republikanski zastupnik Matt Gaetz putovao je u predsjedničkom avionu Air Force One kojim se Donald Trump vraćao u Washington. Gaetz je objavio da je 11 dana bio u kontaktu s osobom koja je pozitivna na koronavirus. Objavio je da ulazi u samoizolaciju otprilike sat nakon izlaska iz aviona u kojem je bio s Trumpom.

Dvojica zastupnika bila su izložena virusu tokom velike konferencije konzervativaca CPAC koja je održana od 26. do 29. februara nedaleko od Washingtona.

Trump i njegov potpredsjednik Mike Pence učestvovali su na toj konferenciji.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije