Bezobrazluk ruske voditeljice: "Bombardujmo Kijev i uništimo im sve!"

8
Radiosarajevo.ba
Bezobrazluk ruske voditeljice: "Bombardujmo Kijev i uništimo im sve!"
FOTO: Screenshot / Bilo je i suza

Pokaže li se točnim da je raketna krstarica Moskva potonula zbog ukrajinskog napada, bit će to najveći ratni brod potopljen u posljednjih 40 godina.

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je sinoć da je Moskva potonula za vrijeme pokušaja tegljenja u luku po olujnom vremenu.

Rusi tvrde da je zapovjedni brod ruske Crnomorske flote prethodno teško oštećen u požaru koji je izazvala eksplozija streljiva. Ukrajinski izvori navode da je požar rezultat njihovog napada protubrodskim raketama Neputun.

TI BiH: Samovolja autoritarnog režima u RS uvodi zemlju u opasnu neizvjesnost

TI BiH: Samovolja autoritarnog režima u RS uvodi zemlju u opasnu neizvjesnost

Kako god bilo, gubitak Moskve nenadoknadiv je udarac za Rusiju i velika pobjeda Ukrajine, piše Jutarnji.

Zapadne analitičare posebno je začudilo što u Kremlju nisu ni pokušali zataškati činjenicu da su izgubili brod, a koliko je Ruse zabolio gubitak kultnog ratnog broda, dovoljno govore i emisije u jutarnjeg programu ruske državne televizije. Takvi izljevi bijesa dugo nisu viđeni.

"Bombardujmo Kijev, uništimo im željezničke pruge i sve drugo. Niti jedan evropski lider više ne smije tamo doći", urlala je voditeljica na kanalu Rossiye 1.

Gosti emisije nisu se dali navući i dalje su ponavljali rusku verziju priče da je Moskva izgubljena zbog požara i nevremena.

Međutim, Vladimir Bortko, filmski redatelj i bivši zastupnik u parlamentu poprilično iznervirano je rekao da je ovo veliki udarac nacionalnom ponosu.

"Moskva je nekada bila simbol moći i ambicije, a sada leži na dnu mora. Upravo je sudbina Moskve dobar razlog za rat", rekao je Bortko koji se i u emisiji rasplakao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije