Bezobrazni ruski voditelj vrijeđao Poljake: Dabogda ispali sa SP-a, odvratna stvorenja

2
Radiosarajevo.ba
Bezobrazni ruski voditelj vrijeđao Poljake: Dabogda ispali sa SP-a, odvratna stvorenja
FOTO: Screenshot / Užasne uvrede na račun Poljaka

Kada je Rusija napala Ukrajinu, poljski fudbalski savez među prvima se pobunio i odbio igrati utakmicu protiv Rusije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. U tome ih je podržao najbolji igrač i kapiten Robert Lewandowski.

"Ne mogu zamisliti da igram utakmicu s ruskom reprezentacijom u situaciji kada se nastavlja oružana agresija u Ukrajini. Ruski igrači i navijači nisu za to odgovorni, ali ne možemo se pretvarati da se ništa ne događa", govorio je tada Lewandowski.

FIFA i UEFA na kraju su suspendirale Rusiju i izbacile je iz kvalifikacija za SP, a kako je Poljska trebala protiv njih igrati polufinale play-offa, bez borbe je prošla u finale. Prije dva dana Poljaci su pobijedili Švedsku 2-0 te se plasirali na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Rusije neće tamo biti, a to očito nije najbolje sjelo jednom ruskom voditelju.

Bez obzira što nisu igrali doigravanje, Rusi su prenosili utakmice play-offa, a voditelj je u programu uživo skandalozno napao Poljake. Zamjerio im je to što su odbili igrati protiv njegove reprezentacije te smatra kako oni snose krivnju jer je FIFA izbacila popularnu "Zbornaju", kako zovu rusku reprezentaciju.

"Želim reći ovo isključivo u moje ime, ne u ime televizije. Želim Poljacima najveću propast na Svjetskom prvenstvu, uključujući Lewandowskog. Vi ste odvratna stvorenja", rekao je voditelj Anton Animisov i šokirao sve, pišu 24sata.

Inače, riječ je o uglednoj ruskoj televiziji koja će prenositi sve utakmice na Mundijalu u Kataru. Skandalozno je da u 21. stoljeću čujemo takve uvrede u javnom prostoru i necivilizirani jezik.

Obzirom na ne baš bajno mišljenje Rusa o Poljacima, teško je vjerovati da će ovaj voditelj snositi posljedice. Pa eto, motiv više za velikog Roberta Lewandowskog da svoju reprezentaciju odvede što dalje na prvenstvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije