Igrači Bayerna dobili jezive prijetnje: "Smrt prljavim svinjama Lewandowskom i Neueru"

0
Radiosarajevo.ba
Igrači Bayerna dobili jezive prijetnje: "Smrt prljavim svinjama Lewandowskom i Neueru"
Foto: EPA-EFE / Morbidne poruke pred meč Lige prvaka

Policija istražuje prijetnje smrću upućene zvijezdama Bayerna iz Münchena, uključujući Roberta Lewandowskog, kapetana kluba Manuela Neuera i Sergea Gnabryja.

St. Pauli, klub druge Bundeslige, dobio je pismo u kojem piše: "Spasite ligu, spasite fudbal. Smrt prljavim Bayernovim svinjama!". Ne zna se zašto je pismo stiglo baš na tu adresu, piše Direktno.

Njemački mediji navode da su prijetnje shvaćene jako ozbiljno te da je kriminalistički odjel policije u Hamburgu u sklopu istrage pregledao pismo. To je napravljeno kako bi se pronašli otisci prstiju i DNA autora i pošiljatelja.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Glasnogovornik hamburške policije Florian Abbenseth izjavio je za Bild: "Istražujemo spomenute prijetnje i njihovu pozadinu."

Njemački fudbalski savez i Bayern München se zasad još nisu oglašavali o ovom pitanju.

Ovo sve dolazi u trenucima kada se Bayern priprema za prvu utakmicu nokaut-faze Lige prvaka protiv austrijskog Red Bull Salzburga, koja će biti odigrana u srijedu navečer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije