Atraktivna 28-godišnja brineta je Trumpova nova direktorica komunikacija

Radiosarajevo.ba
Atraktivna 28-godišnja brineta je Trumpova nova direktorica komunikacija
Donald Trump odabrao je novu direktoricu komunikacija.

Riječ je o zgodnoj Hope Hicks, atraktivnoj brineti koja je vodila njegove odnose s javnošću tokom predizborne kampanje, a nakon pobjede, za nju je doslovno izmislio radno mjesto i zaposlio je u Bijeloj kući kao voditeljicu strateških komunikacija. 

28-godišnjakinja, inače jedna od najmlađih članica Trumpova kabineta, uskoro će biti i službeno imenovana direktoricom komunikacija, nakon što je prošli mjesec otkaz na toj poziciji dobio Anthony Scaramucci, piše New York Times. 

Hope je Trumpa upoznala preko njegove kćeri Ivanke za čiju je modnu liniju također radila odnose s javnošću. Poznato je da joj Trump izuzetno vjeruje, a često je u javnosti opisuje kao "izvanrednu i prirodnu", piše Business Insider.

Podsjećamo, Trump je posljednjih mjeseci imao velikih problema s direktorima komunikacija. Najprije ga je, nakon samo tri mjeseca rada na toj poziciji, napustio prvi direktor komunikacija Michael Dubke, a zatim je, nakon samo dvije sedmice na toj poziciji, otkaz dobio i Anthony Scaramucci koji je izazvao veliki skandal kad je neprimjerenim rječnikom izvrijeđao kolege u Bijeloj kući, prenosi Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije