Mirren: Uskoro će se isplivati Melanijina mračna slovenska duša

Radiosarajevo.ba
Mirren: Uskoro će se isplivati Melanijina mračna slovenska duša
EPA / Melania Trump
Britanska glumica Helen Mirren, poznata kao feministkinja i osoba "bez dlake na jeziku" te glasna kritičarka aktuelnoga američkog predsjednika, u razgovoru za američki ženski časopis Allure nije štedila ni Melaniju ni Ivanku Trump.

Slavna Oskarovka koja je nedavno proslavila 72. rođendan, pojavila se na naslovnici najnovijeg broja Allurey za koji je govorila o politici, porodici Trump, o svojoj mladosti, starenju....

Kritički se osvrnula na ulogu Melanije i Ivanke Trump, kazavši da ni jedna ni druga, kao prva dama i kao prva kći ne čine apsolutno ništa kako bi zaustavile Donalda Trumpa u njegovim kontroverznim političkim potezima, prenosi časopis People.

Komentirala je snimku na kojoj Melanija odguruje ruku svoga supruga.

"Gledala sam tu snimku i pomislila da je ona jedna od najmoćnijih žena u svijetu jer ga može srušiti. To je zamalo i učinila... i to samo jednom rukom. Jasno mu je dala do znanja da je ne dira. Znate, ja sam porijeklom iz istočne Europe, a mi imamo mračne duše. Vidjet ćete, ta mračna slovenska duša uskoro će isplivati na površinu", rekla je Mirren.

Glumica je bila puno oštrija prema Trumpovoj ljubimici, najstarijoj kćeri Ivanki i njezinoj nedavno objavljenoj knjizi "Women Who Work" (Žene koje rade).

Priznala joj je retoričke vještine, uz opasku da je sadržaj Ivankinih riječi i govora isprazan.

"Njena knjiga nema veze s tim kako većina današnjih žena uistinu živi. Savjetuje im da si priušte vrijeme za sebe kako bi, primjerice, otišle na masažu i meditaciju. Ma dajte, molim vas", komentirala je slavna glumica, prenosi Hina.

Za vrijeme predizborne kampanje Trumpa je nazvala "dinosaurom koji je neprijateljski raspoložen prema ženama".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije