Ruši se kult Melanie Trump: Slovenci ogorčeni na svoju zemljakinju

Radiosarajevo.ba
Ruši se kult Melanie Trump: Slovenci ogorčeni na svoju zemljakinju
Koliko su bili oduševljeni idejom da se njihova sunarodnica useljava u Bijelu kuću kao prva dama SAD, toliko su Slovenci izgleda sada razočarani tom činjenicom.

Posebno građani Sevnice, malog mjesta iz kojeg Melania potiče, a koje je izgleda zaboravila. I nije zaboravila samo Sevnicu.

Izgleda da joj i maternji jezik sve teže ide...

Jedan od lokalnih biografa prve dame SAD, Bojan Požar, kaže da "u njenim imigracionim papirima ili postoji neka mračna tajna ili se nečega u Sloveniji jako boji jer više ne dolazi".

U Sevnici, kažu, nije bila više od deset godina, a sumnjaju da će uskoro doći, iako je baš u njenom rodnom mjestu nikao kult Melanie Trump.

Foto: Breitbart News - undefined

Senice, Slovenija

Prvih 20 godina života Melanija je provela u Sevnici, nakon čega se 1992. godine odselila da bi radila kao model u Austriji, Italiji i Francuskoj. Već tada je bila ambiciozna, i odlučna da se više ne vrati, piše The Daily Beast.

U gradiću Sevnica živi tek oko 5.000 stanovnika i gotovo svi o svima sve znaju. Sevničani o najpoznatijoj sugrađanki vole da pričaju, ali prilično su frustrirani što ih Melania ignoriše.

„Ona odbija da daje intervjue za slovenske medije, kao da želi potpuno da isključi Sloveniju iz svog života. Kada je bila u Vatikanu u maju, mogla je da dođe i u Sloveniju. Let od Vatikana do Slovenije traje trideset minuta“ kaže Bojan Požar.

Lokalci i dalje zarađuju prodajom suvenira, pita, kolača, pa čak i kozmetike sa njenim likom i imenom (iako je Melanija prijetila tužbama zbog toga), a nedavno je objavljena još jedna njena biografija, koja se može kupiti u Sevnici - "Melania Trump: Slovenska strana priče" čija je naslovnica ukrašena crvenom komunističkom zvezdom, prenosi Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije