Zbog "srpskog sveta" Muharem Bazdulj prozvao Pusić, Kosor, Pećanina...

10
Radiosarajevo.ba
Zbog "srpskog sveta" Muharem Bazdulj prozvao Pusić, Kosor, Pećanina...
Youtube/Screenshot / Muharem Bazdulj

Pisac i član Upravnog odbora Radiotelevizije Srbije (RTS) Muharem Bazdulj gostujući u emisiji nacionalističkog portala "Novi Standard" govorio je o tome -
zašto je za neke je priča o "velikosrpskom nacionalizmu" odgovor na sva pitanja.

"Šta je glavni uzrok hajke na Muharema Bazdulja zbog druženja sa Handkeom? Zbog čega pojedinci u Srbiji i regionu ne prestaju sa pričom o velikosrpskom hegemonizmu? Kako je moguće da patrijarh normalno i bezbrižno šeta Sarajevom, dok se na Cetinju kreće helikopterom? Kakva je medijska situacija u Srbiji i svetu? Kakvo je stanje u srpskoj kulturi?", neke su o od tema o kojima je Bazdulj govorio.

Tokom emisije Bazdulj je, uz ostalo, prozvao regionalne intelektualce, analitičare, novinare, bivše visoke zvaničnice susjednih država....

"Vi imate cijelu kvazi intelektualnu vertikalu na potezu Ljubo Filipović, Andrej Niklaidis, Jasmin Mujanović, Senad Pećanin, Reuf Bajrović, Davor Gjenero, Vesna Pusić, Jadranka Kosor...koji su kao neka klonirana Paris Hilton, te, umjesto "That's hot", kad god se nešto desi kažu velikosrpski hegemonizam... ", kazao je Bazdulj.

Komentirajući prozivke crnogorski analitičar Ljubomir Filipović je na Twitteru naveo:

"Bazdulj više nigdje ne gostuje sem po ovim srpskim nacionalističkim portalima i youtube kanalima, i radi ovo".

Vesna Pusić je dodala:

"Što bi rekli: 'Ko je ovaj?!'. Ali hvala mu što me spominje u tako dobrom društvu!".

"A, istina!".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije