Muharem Bazdulj: Odbrana Srbije reketom

14
Radiosarajevo.ba
Muharem Bazdulj: Odbrana Srbije reketom
Youtube/Screenshot / Muharem Bazdulj

Pisac, prevodilac, kolumnista, odnedavni član Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS) Muharem Bazdulj u razgovoru za javni RTV servis susjedne Srbije govorio je o tome kako je najbolji teniser svijeta Novak Đoković „spasao Srbiju“.

Kako piše portal xxzmagazin.com urednika Pere Lukovića, uglednog srbijanskog novinara, Bazdulj je usput izbacio zanimljivu tezu „da su nemački fudbaleri ključni faktor povratka Nemačke u civilizovani svet posle Drugog svetskog rata, a ne neke sporedne stvari poput suočavanja s prošlošću“.

„Jedan naš pesnik je za Balkance rekao da su „severni južnjaci, južni severnjaci, zapadnjaci istoka i istočnjaci zapada". Sve je to i Novak Đoković, samo je i više od toga. On je vratio ponos jednoj oklevetanoj kulturi i jednom upropaštenom jeziku. Zamislite srpsku istoriju od 2006. godine, potpuno istu kakva je i bila, samo da nema Novaka.

Ima ozbiljnih ljudi koji tvrde da je Nemačku kao zemlju i kao društvo spasila svetska fudbalska titula iz 1954. Bez ikakve druge paralele, ono što su za Nemačku uradili Turek, Posipal, Librih, Kolmejer, Ekel, Maj, Ran, Morlok, Otmar Valter, Fric Valter i Hans Šafer, na čelu sa Sepom Herbergerom, za Srbiju je sam samcit, sa svoje dve ruke i deset prstiju, uradio Novak Đoković. Bog ga poživeo“, istakao je Bazdulj za RTS.

Bazdulj je za RTS napisao autorski tekst pod naslovom „Biti Srbin“ u kojem se bavio fenomenom Đokovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije