Odluka REM-a: Muharem Bazdulj izabran u Upravni odbor RTS-a

16
Radiosarajevo.ba
Odluka REM-a: Muharem Bazdulj izabran u Upravni odbor RTS-a
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Muharem Bazdulj

Savjet Regulatornog tijela za elektronske medije u Srbiji (REM) je, na sjednici u utorak imenovao šest članova Upravnog odbora Javne medijske ustanove Radio-Televizije Srbije.

Bh. javnost je, u Odluci sa 231. redovne sjednice Savjeta REM-a koja je objavljena na internetu pronašla i ime Muharema Bazdulja, bh. pisca s beogradskom adresom.

Novi članovu Upravnog odbora RTS-a su, uz Bazdulja i Branislav KlanščekMiroslav M. NikolićBranko Radun, prof. dr Milivoje Pavlović kao i Ljiljana Đurđevac.

Odluka REM-a u Srbiji - undefined

Foto: Printscreen: Odluka REM-a u Srbiji

Salve negativnih reakcija u našoj zemlji pisac Muharem Bazdulj izazvao je prisustvom na zabavi u Višegradu koju je, u čast posjete bh. entitetu RS za negatora genocida i austrijskog pisca Petera Handkea tokom njegove posjete BiH ali i Srbiji priredio Emir Kusturica.

Tadašnji kolumnista dnevnog lista Oslobođenje Muharem Bazdulj, tokom sporne zabave grlio se i pjevao s austrijskim piscem Handkeom.

Odmah po otkrivanju ovog skandaloznog druženja, bh. dnevni list Oslobođenje prekinulo je saradnju s njim.

Umjesto izvinjenja, Bazdulj je nakon toga kritikovao brojne reakcije iz glavnog grada BiH, Sarajeva. Tom prilikom, Bazdulj je Bosnu i Hercegovinu nazvao propalom državom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije