Muharem Bazdulj predložen za Upravni odbor Radio-televizije Srbije

22
Radiosarajevo.ba
Muharem Bazdulj predložen za Upravni odbor Radio-televizije Srbije
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Muharem Bazdulj

Udruženje novinara Srbije (UNS) je za članove Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS) i Radio-televizije Vojvodine (RTV) predložilo novinare Muharema Bazdulja i Valentina Mika.

Kako je navedeno, Muharem Bazdulj, novinar, književnik i književni prevodilac, koga je UNS predložio za člana UO RTS-a, "jedan je od rijetki koji savršeno dobro poznaje našu kulturnu scenu".

Valentina Mika UNS je predložilo za člana UO RTV-a uz obrazloženje da je on "izuzetan poznavalac medijske scene manjinskih zajednica", da je novinar od svoje 19. godine, a zatim i urednik u višejezičnim i manjinskim medijima, istraživač i hroničar prilika u tim glasilima, saopćio je UNS, prenijele su agencije.

Zanimljivo je da je ovo saopćenje upućeno iz Udruženja novinara Srbije (UNS) istog dana kada je ova organizacija saopćila da je preneražena "kampanjom punom uvreda i mržnje" koja je na društvenim mrežama u Bosni i Hercegovini pokrenuta "protiv istaknutog novinara, književnika" i člana rukovodstva UNS-a Muharema Bazdulja.

UNS navodi da je "kampanja uvreda i mržnje" pokrenuta poslije objavljivanja snimka na kom u Andrićgradu Bezdulj pjeva u društvu kontroverznog nobelovca Petera Handkea i režisera Emira Kusturice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (22)

/ Povezano

/ Najnovije