Vulin: Rezolucija Crne Gore osuđuje srpski narod za genocid kojeg nema

11
Radiosarajevo.ba
Vulin: Rezolucija Crne Gore osuđuje srpski narod za genocid kojeg nema
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Aleksandar Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da rezolucija Crne Gore o Srebrenici osuđuje srpski narod za genocid.

„Ako je Crnoj Gori do boljih odnosa sa Srbijom, neka bar sama odluči da poštuje mišljenje svojih građana srpske nacionalnosti i neka ih ne tera da priznaju genocid koga nema“, rekao je Vulin, a saopštio MUP.

On je pozvao Crnu Goru da potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

„Mitropolit Amfilohije je bar toliko zadužio i (predsednika Skupštine Crne Gore Aleksu) Bečića i (premijera Zdravka) Krivokapića, ili se i taj dug vrača samo sa odobrenjem EU, kao i kineski kredit za auto-put“, rekao je Vulin.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore ranije je saopštilo da Rezolucija o genocidu u Srebrenici nije usmerena ni protiv jednog naroda i države, a ponajmanje protiv srpskog naroda i Srbije kao i da ponašanje srpskih zvaničnika nakon usvajanja tog dokumenta ne sme biti manir međudržavne komunikacije i sveukupnih odnosa, piše N1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije