! / Bečić o kritikama zbog Rezolucije o Srebrenici: Napadaju nas pećinski nacionalisti

19. 06. 2021. u 17:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

„Najnovija fabrika neistina je razobličena poslije sat vremena, jer je to bio amaterski pokušaj satanizacije koji je čak i ispod nivoa žute štampe, a kamoli iole ozbiljne politike“, rekao je danas predsednik skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

On je reagujući na izveštavanje tablodinih medija iz Srbije istakao da ubjedljivo većinska Crna Gora “želi evropski, građanski, pristojan, civilizovan, umjeren, pomiriteljski i pošten put”.

„Fabrika neistina i podvala centara moći i njihovih najamnika na različitim nivoima ne jenjava. Više puta smo u prethodnih nekoliko mjeseci i ja i partija koju predvodim satanizovani od ultracrnogorskih ili ultrasprskih pećinskih nacionalista, koji su bili samo izvođači centara moći kojima uporno smetamo zato što nećemo da im služimo.

Svaki put smo izašli sve jači i jači, danas smo na istorijskom procentu podrške birača, zato što ubjedljivo većinska Crna Gora želi evropski, građanski, pristojan, civilizovan, umjeren, pomiriteljski i pošten put“, kazao je Bečić za portal lista „Vijesti“ iz Podgorice.

On je naglasio da su upravo istorijskim amandmanima poslanika Demokrata, Demosa, poslanice DF-PZP najoštrije osuđeni svi zločini na prostoru bivše Jugoslavije, a jasno precizirano i u Rezoluciju ugrađeno da srpski narod nije genocidan i zločinački, kao ni jedan drugi narod.

Bečić je podsjetio i da nije bilo poslanika DPS-a u sali, i bez prisustva svih njihovih poslanika, da bi Rezolicija imala potrebnu većinu za usvajanje.

„Toliko o njihovoj drugoj neistini da je nešto zavisilo od DPS-a i da se neko dogovarao sa DPS-om“.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)