Vučić o Izetbegoviću i BiH: "Pade kruna za nekoliko dana"

7
Radiosarajevo.ba
Vučić o Izetbegoviću i BiH: "Pade kruna za nekoliko dana"

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović nedavno je govorio o razgovoru sa srbijanskim predsjednikom Aleksandarom Vučićem.

Upitam da li će taj sastanak biti održan u Beogradu ili Banjoj Luci, Izetbegović je poručio:

"Nije meni to toliko važno. Kruna mi sa glave neće pasti i da odem u Beograd. Kanim razgovarati i postići ovo što sam sad kazao. Da ne dođe do konflikta, da jedni druge bolje razumijemo, ako je to uopšte moguće. Da uskladimo te interese. Da ne idemo u nešto što nije dobro. Nešto smo postigli za ovih 26 godina. SNSD je to jako usporavao. Da nije bilo SNSD-a i politike Milorada Dodika ovo bi bila skoro normalna zemlja danas, s puno visočijim standardom...", rekao je Izetbegović.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Vučić je danas imao i reakciju na ovu izjavu. Na konferenciji za novinare je rekao da je više puta "izrazio zabrinutost" za situaciju u BiH.

"Interes Srbije je da imamo mir i stabilnost, da ovakvim vozovima povežemo Beograd, Banja Luku i Sarajevo", kazao je Vučić.

Također je dodao:

"Ja sam uvek spreman na razgovore, i meni nije bitno gde ću razgovarati. Za mene je kancelarija, grad, mesto gde se razgovori o našim ljudima vode, spreman sam da ga vodim na svakom mestu. To što neki kažu da im kruna neće pasti s glave, nakon nekoliko dana kampanje, kruna padne s glave, to nemojte mene da pitate. Što se nas tiče mi ćemo u razgovorima da učestvojem gde god požele", poručio je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije