Čolpa se obrušio na Izetbegovića i Komšića: "Potpuni debakl njihovih politika!"

5
Radiosarajevo.ba
Čolpa se obrušio na Izetbegovića i Komšića: "Potpuni debakl njihovih politika!"
FOTO: Facebook / Nihad Čolpa

Povodom aktuelnih razgovora o izmjenama izbornog zakonodavstva, oglasio se zastupnik u Parlamentu Federacije BiH Nihad Čolpa, uputivši kritiku na račun Željka Komšića i Bakira Izetbegovića.

Čolpa je naveo da je Palmerov plan zapravo potpuni debakl politike Izetbegovića i Komšića i uputio kritike liderima SDA i DF-a na Facebooku.

“Ako Izetbegović i Komšić nisu bili sposobni isposlovati bolje početne uslove kod Bajdenove administracije u razgovorima oko izmjena Izbornog zakona, kako možemo očekivati da će korist za državu donijeti kod neke buduće administracije ili države koja nije privržena kao SAD? Izbor Palmera je jasna poruka da Izetbegović i Komšić nemaju podršku SAD koju su očekivali bez da se usude bilo šta konkretno uraditi kad su u pitanju odnosi zvaničnog Sarajeva sa Washingtonom i da njihovu nekompetentnost i nerad možemo platiti po visokoj cijeni“, naveo je Čolpa.

Aljoša Čampara: 'Dodik nama ne može prijetiti'

Aljoša Čampara: 'Dodik nama ne može prijetiti'

Izetbegović i Komšić, prema njegovim riječima, dovode nas u poziciju da izgubimo posljednjeg saveznika:

“Polako ali sigurno palestiniziraju dio teritorije unutar BiH i tako ubijaju posljednju nadu da se ranjivo bosanskohercegovačko društvo može oduprijeti daljnjoj razgradnji države.”

“Međunarodna izolacija Izetbegovića i Komšića mora potaknutni radikalnu promjenu politike i mentaliteta“, naveo je Čolpa na svojoj Facebook stranici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije