Čolpa: U Crnoj Gori se pokušava uspostaviti teokratija na čelu s Amfilohijem

Fena
Čolpa: U Crnoj Gori se pokušava uspostaviti teokratija na čelu s Amfilohijem

Ukoliko predsjednik URA-e Driton Abazović pristane na formiranje vlasti s Demokratskom frontom, to će značiti da se u Crnoj Gori uspostavlja novi politički sistem, kakav u Evropi trenutno ne postoji, a to je da se stvara teokratska država na čelu s Amfilohijem Rodovićem, izjavio je Nihad Čolpa, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Zdravko Krivokapić i Aleksa Bečić su, ističe Čolpa, samo sredstvo pomoću kojeg Srpska pravoslavna crkva pokušava preuzeti vlast u Crnoj Gori, te je pogrešno govoriti da je ovaj dvojac bitan politički faktor u političkim procesima u Crnoj Gori. Kompletan tok kampanje, poruke s press konferencije, kao i posjeta crkvi u izbornoj noći od strane rukovodstva Demokratskog fronta je nedvosmisleno pokazao da je stvarni lider tzv. opozicije u Crnoj Gori mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović.

Dakle, ukoliko URA na čelu s Dritonom Abazovićem formira vlast s Demokratskim frontom, nastavlja on, vlast u Crnoj Gori će biti isporučena, u prvom redu Srpskoj pravoslavnoj crkvi koja će kontrolirati opće politike.

"Užasavajuće loše, a zatim i licemjerno je bilo ponašanje i šutnja zapadnih diplomata na kampanju koja se vodila u Crnoj Gori. Pitam se da li trebamo razmišljati da u 21. vijeku započinjemo novu eru trazicije političkog sistema, gdje iz demokratskog društva idemo ka teokraciji", kaže Čolpa.

Za kraj poručuje da će uspostavom teokratske vlasti nesumnjivo državnost Crne Gore doći u pitanje, takva pojava će dodatno razdrmati ionako trusni region, dok će Bosna i Hercegovina biti pred novim izazovima kojima će moći odgovoriti isključivo političari koji su spremni da se uhvate s tim u koštac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije