Beograd / Odbijena žalba Edina Vranja. Ostaje u pritvoru

20. 09. 2021. u 14:19:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Edin Vranj ostaje u pritvoru nakon što je Viši sud u Beogradu odbio žalbu odbrane koja je tražila puštanje na slobodu, objavili su mediji u Srbiji.

Podsjetimo, bivši visokopozicionirani službenik Federalne uprave policije uhapšen je 12. septembra u popodnevnim satima prilikom prelaska granice između Bosne i Hercegovine i Srbije Rudo - Uvac.

Tom prilikom, kao i prilikom dovođenja u prostorije za zadržavanje u Beogradu, omogućeno mu je da telefonskim putem kontaktira svoje advokate, podnosioce predmetnog Saopštenja za javnost, koje je gdin Vranj još 2018. godine opunomoćio da ga zastupaju u vezi sa istragom koju je u to vrijeme Tužilaštvo BiH provodilo protiv više lica.

Navedena istraga, kako je i Tužilaštvo BiH već informisalo javnost, pokrenuta je na osnovu prijava i akata dostavljenih od strane nadležnih organa, uključujući i onih iz Republike Srbije, a odnosila se na iste činjenične okolnosti i pravne kvalifikacije kao one za koje se gdin Vranj trenutno tereti u Republici Srbiji.

Takva istraga okončana je na način da je od strane Tužilaštva BiH podignuta optužnica protiv više lica, dok je u odnosu na nekoliko lica, među kojima je i Edin Vranj, donesena naredba o neprovođenju istrage.

Vranj je treći uhapšeni građanin Bosne i Hercegovine koji se trenutno nalazi u srbijanskim zatvorima. U junu 2018. uhapšen je Husein Mujanović, zapovjednik zatvora u Hrasnici, a u novembru 2019. vojnik Osman Osmanović.

Mujanović je u međuvremenu osuđen na 10 godina zatvora.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (8)