Ubistvo porodice Đokić: Gdje su nestala dva mobitela

0
Radiosarajevo.ba
Ubistvo porodice Đokić: Gdje su nestala dva mobitela
Foto: Nova.rs / Zapaljeni automobil porodice Đokić

Komandant srbijanske Žandarmerije Dejan Luković otkrio je nove detalje o brutalnom ubistvu tročlane porodice Đokić iz Aleksinca u ovoj državi.

"Rezultati obdukcije će biti danas i to će nam pomoći u daljoj istrazi", rekao je prvi čovjek Žandarmerije i dodao da su svi resursi MUP trenutno usmjereni na rešavanje tog zločina.

On je istakao da još nema jasnih dokaza da je motiv ubistva Đokića koristoljublje.

Teška nesreća u centru Sarajeva, pričinjena velika materijalna šteta

Teška nesreća u centru Sarajeva, pričinjena velika materijalna šteta

"Javnost će biti upoznata sa svim. Ovakva krivična dela najčešće se izvršavaju iz koristoljublja, iako ne mora uvek to da bude glavni uzrok, mogla je da bude i preljuba", naveo je Luković.

On je istakao da je otmica, a potom i brutalno ubistvo porodice Đokić dobro isplanirano i najvjerovatnije je zločin izvršio više ljudi, piše Blic.

"S policijske strane gledano i iz iskustva kolega, koje je neizmerno, ovaj zločin prethodno je morao da bude dobro isplaniran ili je bilo više izvršilaca krivičnog dela. Lokacija gde je vozilo pronađeno je zaista dobro skrivena i to je moralo biti unapred isplanirano", rekao je Luković.

On je istakao i da je moguće da su ubice uveliko van granica naše zemlje.

"Izvršioci su mogli već dan nakon izvršenja zločina da budu van granica zemlje s obzirom na to da smo mi informaciju o nestanku dobili tek tri dana kasnije", rekao je Luković i precizirao da mobilni telefoni oca Gorana i kćerke Lidije koji su isključeni iste sekunde još nisu pronađeni.

Podsjetimo, tročlanoj porodici svaki trag izgubio se u noći između nedjelje i ponedjeljka kada su iz Moravca, gdje su proveli dan s Goranovom majkom, oko ponoći krenuli ka svom stanu u Aleksincu.

Prvobitno se mislilo da su ka svom gradu krenuli uobičajenim putem, kroz selo Žitkovac, a potom u Aleksinac i da im se svaki trag izgubio na ovom potezu. Tu teoriju potvrđivao je snimak sa sigurnosne kamere auto-perionice na izlazu iz sela Žitkovac, koja je snimila njihov automobil Passat crne boje u 00.10 sati.

Međutim, istraga je pokazala da kobne noći porodica Đokić nije išla uobičajenim putem i da nisu skrenuli na prvoj raksrsnici, već su se zaputili kontraputem.

Kamera ih je posljednji put snimila u selu Tešice, koje je od Moravca udaljeno više od osam kilometara i to dva sata kasnije!

Upravo u ataru sela Tešice pronađen je zapaljen automobil Đokića, dok su tijela pronađena u ataru sela Moravac te je sada misterija da li je to ubica (ili ubice), nakon zločina, snimljen kako vozi automobil ka Tešici, gdje ga je potom i spalio ili su Đokići iz nekog razloga išli tim putem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije