U Hrvatskoj zaražena i specijalizantica pedijatrije: Pregledala 15 djece

Radiosarajevo.ba
U Hrvatskoj zaražena i specijalizantica pedijatrije: Pregledala 15 djece
Foto: Zadarski.hr / Opća bolnica Zadar

U Zadru je dvoje novozaraženih ljudi koronavirusom,a riječ je o čovjeku od 63 godine s respiratornim problemima, koji je boravio u inozemstvu te je smješten na odjelu za COVID-19 zadarske Opće bolnice. Zaražena je i specijalizantica na odjelu pedijatrije. Na odjelu je radila u subotu. Nema simptome.

"Odmah nakon što smo to saznali stavili smo sve njene bliske kontakte u samoizolaciju. Treba naglasiti kako se specijalizantica ponašala prema pravilima struke i kako je cijelo vrijeme nosila rukavice i zaštitnu masku tijekom pregleda. Osim bliskih kontakata, stupamo u kontakt sa svim pacijentima i njihovim obiteljima koje je pregledala", kazao je epidemiolog Alan Medić.

Liječnica je za vrijeme rada u subotu dobila poziv od zaraženog kolege iz KBC-a Rebro, gdje je bila na specijalizaciji, piše 24sata.hr

"Kolegica je subotu odradila smjenu, a za vrijeme samog rada kolega joj je javio da je pozitivan. Čim smo dobili informaciju, izolirali smo liječnicu. Ona nije imala simptome, ni tempeaturu ni kašalj. Tražio sam od svih specijalizanata da obave razgovor s epidemiologom po povratku sa specijalizacije u Zagrebu i ona je to učinila prije dva dana", rekao je Željko Čulina, direktor Opće bolnice Zadar te dodao da bolnica ima sedam ljekara i osam medicinskih sestara u samoizolaciji te da od danas, u ponedjeljak, bolnica radi u turnusima da bi imali rezervnu ekipu ljekara.

Epidemiolog Medić dodao je da je zaražena liječnica u subotu pregledala 15-ero djece te da kontaktiraju njihove roditelje te će zajedno biti u samoizolaciji jer je riječ o malenoj djeci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije