COVID-19: Objavljeni novi detalji oko prve žrtve u Hrvatskoj, žena i sin čekaju nalaz

Radiosarajevo.ba
COVID-19: Objavljeni novi detalji oko prve žrtve u Hrvatskoj, žena i sin čekaju nalaz
Foto: Telegram.hr / Nino Kernjus

Preminuli istarski ugostitelj Nino Kernjus bio je pozitivan na COVID-19, potvrđeno je jutros na press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite u Hrvatskoj, a danas je njegov mlađi sin Ivan Kernjus rekao da i on i mama od sinoć imaju temperaturu i misli da su pozitivni na koronavirus. 

"Noćas sam bio s mamom do 3 ujutro, imala je visoku temperaturu, a onda sam je i ja dobio. Onda joj se spustila. Poslije sam otišao doma i onda me ujutro zvala da je temperatura porasla i da se sprema u bolnicu. Onda me opet zvala da je doma i da neće još u bolnicu pa ćemo vidjeti dalje situaciju, trebala bi u bolnicu. Jedino brat još nema simptoma pa može biti uz nju, samo da se i on ne razboli. Čekamo nalaze za koronavirus, danas bismo ih trebali dobiti. Ja sam sad bolje, popio sam tabletu pa mi se spustila temperatura, nemam nikakve druge simptome", rekao je Ivan Kernjus za Index.hr.

On je ranije za Index ispričao što se sve događalo s njegovim tatom, ustvrdivši da nije istina da je njegov otac odbijao liječničku pomoć, već da po njega nisu došli liječnici kad su trebali.

"U restoranu su 7. ožujka (marta) bili Talijani koji su prošlog petka tati javili da su pozitivni na koronavirus i tata je već u subotu dobio temperaturu i odmah je zvao dežurnog epidemiologa iz Umaga, Damira Leku. On mu je rekao da obavezno bude u samoizolaciji i izoliran. U ponedjeljak ujutro je tata opet zvao epidemiologa, a doktor mu je rekao da se spremi i dok se tata spremao za u bolnicu, doktor je opet nazvao i rekao da nema tehničkih uvjeta pa da će doći po njega u utorak. Potom je doktor opet nazvao u utorak i rekao da će doći, ali opet nije došao. Ponovno je nazvao i rekao tati da će ipak doći u srijedu", ispričao je za Index Ivan Kernjus.

Navodi kako se ocu tu noć jako pogoršalo stanje i hitna je došla po njega u zaštitnim odijelima, no tata je, kaže, preminuo.

"Nije istina da je tata odbijao liječničku pomoć, ja sam se danas čuo s epidemiologom kojeg je tata zvao, Damirom Lekom, i njemu je strašno žao da se sve tako dogodilo. Mislim da se dogodio čitav splet nesretnih okolnosti i na žalost tako je završilo", rekao je Ivan Kernjus.

Podsjetimo, hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš je zbog toga u Istri poslao inspekciju koja bi trebala utvrditi šta se tačno dogodilo.

Index je kontaktirao epidemiologa Damira Leku, no on nije htio dati izjavu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije