Hrvatska: Potvrđeno da je umrli u Istri bolovao od COVID-19

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Potvrđeno da je umrli u Istri bolovao od COVID-19
Printscreen / Alemka Markotić

Hrvatska trenutno ima ukupno 99 pozitivnih osoba i 5 izliječenih. Potvrđen oje to na konferenciji za medije njihovog štaba Civilne zaštite. 

Novinare je interesirao najviše prvi smrtni slučaj, koji se dogodio tokom noći u Istri. 

Hrvatska: Još 10 zaraženih, muškarac u Istri ipak preminuo od COVID-19?

U Hrvatskoj je potvrđeno 10 novoooboljelih od infekcije COVID-19, te je u ovoj zemlji dosad registrirano 99 zaraženih virusom SARS-CoV-2. Od danas je u ovoj zemlji obavezno se pridržavati protuepidemijskih mjera i strogih mjera socijalnog distanciranja koja nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje dva (2) metra u zatvorenom prostoru i jednog (1) metra na otvorenom prostoru.

"Nalaz umrlog pokazao je da ima koronavirus. Tijekom dana će biti napravljene sve radnje koje će dovesti do informacija je li smrt uzrokovana virusom ili nečim drugim. Nemamo informaciju o bilo kakvim propustima. Čekamo dodatni nalaz da se vidi točan uzrok smrti. Kad ih dobijemo sve ćemo objaviti", kazala je Alemka Markotić, direktorica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", prenosi Index.

Ona je dodala da je oboljeli bio u rizičnoj grupi. 

"Gospodin spada u rizičnu skupinu. Nije neočekivano da će u rizičnoj skupini biti smrtnih slučajeva, ali pričekajmo rezultate obdukcije. Bliski kontakti se testiraju", potvrdila je Markotić, naglašavajući da sigurno neće se testovi raditi privatno. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije