Nakon protesta u Novom Pazaru: Učiteljica Adela puštena na slobodu

18
Radiosarajevo.ba
Nakon protesta u Novom Pazaru: Učiteljica Adela puštena na slobodu
Foto: Nova.rs / Irfan Ličina

Učiteljica Osnovne škole "Rifat Burdžović Tršo" Adela Melajac Karahmetović u Novom Pazaru, koja je jutros privedena, puštena je nakon saslušanja u policiji, na insistiranje predsjednika Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

Učiteljica je, kako piše Nova.rs, izašla iz prostorija policijske stanice vidno uznemirena i nije željela da daje izjave za medije.

Ugljanin je, povodom njenog privođenja, naglasio da "muslimanima nije dozvoljeno da žena ostane sama sa nepoznatim muškarcima, što su u ovom slučaju bili policajci".

Sarajlije, spremite zalihe: Vodovod objavio spisak ulica u kojima će danas izvoditi radove

Sarajlije, spremite zalihe: Vodovod objavio spisak ulica u kojima će danas izvoditi radove

On je još naglasio da će "sutra tražiti tužioca koji je dao nalog za njeno privođenje i da će o svemu obavijestiti javnost".

Kako smo ranije pisali, učiteljica Osnovne škole „Rifat Burdžović Tršo“ Adela Melajac Karahmetović u Novom Pazaru privedena je jer je umjesto himne „Bože pravde“ u osnovnoj školi gdje je zaposlena pustila bošnjačku himnu "Ja sin sam tvoj".

Među okupljenim građanima koji su danas došli da joj protestom pruže podršku našla se i Jasmina Curić, predsednica Bošnjačkog Nacionalnog Veća u Srbiji kao i narodni poslanik Enis Imamović.

Podsetimo, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopćilo je ranije da se himna Srbije „Bože pravde“ prvog dana školske godine nije emitovana jedino u Osnovnoj školi „Rifat Burdžović Tršo“ u Novom Pazaru.

Tada je saopćeno i da, ukoliko bi se saznalo da još neke škole nisu sprovele odluku ministarstva, u te škole će biti poslana prosvjetna inspekcija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije