Nakon protesta u Novom Pazaru: Učiteljica Adela puštena na slobodu

/ Komentari (18)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Sandzak

Ja sin sam tvoj U plavo Božije prijestolje kliču zvuci s bogomolja to su pjesme zemlje moje gdje huče gore i šume polja. Mila sura i žestoka, Bosna na zemlji krvavoj, čuvam te kao i dva oka, ja sin sam tvoj, zemljo. Tamo, na Uni zlatno zrnce, a na Drini zora plava, u Neretvi spava sunce, niz ravnine se razlila Sava. Krene li dušman ti na zide u san starih mezarova, udarit će na šehide, što krv će liti za brda ova. Mila sura i žestoka Bosna na zemlji krvavoj čuvam te kao i dva oka ja sin sam tvoj, zemljo.

Gost

Kakav pedagog! Ucis djecu tudju himnu. Aferim!

Maktub

>>Ja sin sam tvoj U plavo Božije prijestolje kliču zvuci s bogomolja to su pjesme zemlje moje gdje huče gore i šume polja. Mila sura i žestoka, Bosna na zemlji krvavoj, čuvam te kao i dva oka, ja sin sam tvoj, zemljo. Tamo, na Uni zlatno zrnce, a na Drini zora plava, u Neretvi spava sunce, niz ravnine se razlila Sava. Krene li dušman ti na zide u san starih mezarova, udarit će na šehide, što krv će liti za brda ova. Mila sura i žestoka Bosna na zemlji krvavoj čuvam te kao i dva oka ja sin sam tvoj, zemljo. ka Sandzak<< Aaaa, ja pomislih to neka sandzacka pjesma, a ono o Bosni. Iskreno, vrlo je lijepa, ali tamo ne spada. A narediti skolama da pjevaju himnu, budalastina. Kao da je Kraljevina Jugoslavija. A i uciteljica cacka mecku. Jel moglo da se ne pjeva nista?

Bosna

>>>>Ja sin sam tvoj U plavo Božije prijestolje kliču zvuci s bogomolja to su pjesme zemlje moje gdje huče gore i šume polja. Mila sura i žestoka, Bosna na zemlji krvavoj, čuvam te kao i dva oka, ja sin sam tvoj, zemljo. Tamo, na Uni zlatno zrnce, a na Drini zora plava, u Neretvi spava sunce, niz ravnine se razlila Sava. Krene li dušman ti na zide u san starih mezarova, udarit će na šehide, što krv će liti za brda ova. Mila sura i žestoka Bosna na zemlji krvavoj čuvam te kao i dva oka ja sin sam tvoj, zemljo. ka Sandzak<< Aaaa, ja pomislih to neka sandzacka pjesma, a ono o Bosni. Iskreno, vrlo je lijepa, ali tamo ne spada. A narediti skolama da pjevaju himnu, budalastina. Kao da je Kraljevina Jugoslavija. A i uciteljica cacka mecku. Jel moglo da se ne pjeva nista? ka Maktub<< Himna jeste sandzacka u njihovoj izvedbi jer su je prilagodili vrlo lijepo, sto se.moglo cuti na videu. Živjela nam učiteljice!

Zakon

Ako prima platu države Srbije, i živi na teritoriji Srbije ,onda treba i da poštuje zakone te zemlje! Takvoj osobi ne treba povjeriti da uči djecu! Čemu će ih ona naučiti?! Da ne poštuju zemlju u kojoj žive!

#samousrbiji

Gestapo fazoni! Dođe svakoj vladi kraj, posebno onima koje su zasnovljene na tuđoj krvlju! Ostavite tu hrabru ženu na miru o vi muškarčine a kukavice ste najveće na svijetu

ja

kako ce se Sandzak mirno razici od smrdije, ostace smrdija na beogradski pasaluk kao sto je i receno, samo neka nastave provocirati i bice sve manja i manja smrdija

i kažu

Kaže svijet da smo izašli iz mračnog komunističkog doba. Nek neko javi Srbiji kad djeca iz preko 15 nacionalnih manjina u Srbiji (koja većinom żive u mjestima gdje je njihova etnička grupa u VEĆINI) svako jutro ustanu da slušaju himnu “Bože, brani, bože spasi, srpskog kralja srpski rod”. I sjete se da kralja nema a da oni nisu taj rod.

!!!

Aferim učiteljice! Kad može u Državi Bosni i Hercegovini postojat entitet koji se zove "Republika Srpska" - ENTITET, može se i Bošnjačkoj djeci u Srbiji pjevati pjesma o Bosni. A niti su ta djeca Bosanci niti su ovi pravoslavci u Bosni Srbi, al eto ..... kad udaraš u klin, ponekad udariš i u ploču...

Du

To Sandzaka himna, a i da je Bosanska pa Sandzak je dio Bosne.

Zabrana

Ta je nacionalizmom zadojena , i mržnjom prema zemlji u kojoj živi, i koja joj hljeb daje! Samo zabrana rada u svim državnim institucijama države Srbije!

Jole

Ta je nacionalizmom zadojena , i mržnjom prema zemlji u kojoj živi, i koja joj hljeb daje! Samo zabrana rada u svim državnim institucijama države Srbije! ka Zabrana Ok...a sta cemo onda sa ovim ovdne sto zive u drzavi Bosni i Hercegovini i primaju platu od te iste drzave a ne postuju ni jedan minimum te drzave....onda i njih sve raspustiti

Gost

Nitko od komentatora ne reče ni riječi o S. Ugljaninu. On nešto govori da nije u redu da je učiteljica ostala sama sa nepoznatim muškarcima(policajcima). Jel to oni u Sandžaku žive po Šerijatu?

Martić

Naslov hoće reći da je puštena zato što su bili protesti. Valjda ima propisani način kako to ide a ne da li su protesti ili nisu.

Pitam se?

A da u Sarajevu učiteljica srpske nacionalnosti pusti djeci srpsku himnu! Šta bi se desilo?

@Du

To Sandzaka himna, a i da je Bosanska pa Sandzak je dio Bosne. ka Du Hahahaha čuj ti ove dijaspore i što poznaje Geografiju(zemljopis) u školi je imao dobre ocjene. Sandžak dio Bosne a samo me zanima a kako je dio gdje se graniči

Da li će taj narod ikada doći svijesti??

A da u Sarajevu učiteljica srpske nacionalnosti pusti djeci srpsku himnu! Šta bi se desilo? ka Pitam se? Znaš šta će se desiti? Ništa! Mi bošnjaci smo oduvijek tolerantni, razumni, progresivni i demokratski ljudi dok vi srbi cijeli svijet zna šta ste i kakvi ste: teški zaguljeni komunisti, nacijinalisti i fašisti. Dok smo mi među prvima od onih koji su se najviše integgrisali u Evropi i svijetu vi i dalje sanjate o Velikoj Svrbiji. Da ne dodajemo još ratni zločinci, jer eto i među vama se nađe i ljudi. Nada zadnja umire! Ali i pored takve nazadnosti vi tražite da vas prime u EU a toliko reagujete na običnu himnu koja niti ikoga vrijeđa nit je ta učiteljica natjerala vašu srpsku djecu da je pjevaju! Nek pjeva ko hoće šta mu je u duši i srcu, a kako stvari stoje otpjevali su je bošnjaci i NEKA SU!! Kako bosanci u RS pjevaju srpsku himnicu neka i ta djeca zauzvrat imaju istu slobodu i respekt!

Tuzlanka

Ako prima platu države Srbije, i živi na teritoriji Srbije ,onda treba i da poštuje zakone te zemlje! Takvoj osobi ne treba povjeriti da uči djecu! Čemu će ih ona naučiti?! Da ne poštuju zemlju u kojoj žive! ka Zakon Ako ćemo tako, zašto onda Dodik još uvijek radi na svom radnom mjestu? Ja koliko znam geografiju RS pripada BiH, i nikad neće biti ono što on hoće, od RS da napravi Srbiju,tj da je pripoji. Zašto lik koji radi u Bosni i Hercegovini, ima platu od BIH priča i blati BIH, zašto je na toj poziciji? Kad je ne voli, čemu radno mjesto takvom čovjeku, a ima ih puno zajedno sa njim.

/ Najnovije