Privedena učiteljica zbog himne, protest ispred policije u Novom Pazaru

3
Radiosarajevo.ba
Privedena učiteljica zbog himne, protest ispred policije u Novom Pazaru
FOTO: Facebook / Adela Karahmetović Melajac

Učiteljica Osnovne škole "Rifat Burdžović Tršo" Adela Melajac Karahmetović u Novom Pazaru, koja je umjesto himne "Bože pravde" u školi pustila takozvanu bošnjačku himnu, privedena je u nedjelju, saznaje portal Nova.rs.

Učiteljica je trenutno na razgovoru u policiji, a građani se putem društvenih mreža pozivaju da dođu ispred zgrade policije i oni pristižu u sve većem broju.

Kako javlja reporter Nove.rs, oko stotinak građana Novog Pazara i pristalica SDA Sandžaka okupilo se ispred zgrade policijske uprave u Novom Pazaru nakon privođenja učiteljice Melajac Karahmetović koja je đacima umjesto srbijanske himne „Bože pravde“ pustila himnu sandžačkih Bošnjaka „Ja sin sam tvoj“.

Ivica Puljić otkriva šta Vučić namjerava uraditi: Zanimljiv odgovor je dobio iz Amerike

Ivica Puljić otkriva šta Vučić namjerava uraditi: Zanimljiv odgovor je dobio iz Amerike

Među okupljenim građanima nalazi se i Jasmina Curić, predsjednica Bošnjačkog Nacionalnog Vijeća u Srbiji kao i narodni poslanik Enis Imamović.

Podsjetimo, Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije saopćilo je ranije da himna Srbije „Bože pravde“ prvog dana školske godine nije emitovana jedino u Osnovnoj školi „Rifat Burdžović Tršo“ u Novom Pazaru. Naglašeno je i to da će, ukoliko bi se saznalo da još neke škole nisu preovele odluku ministarstva, u te škole će biti poslata inspekcija.

Nakon objave vijesti da je učiteljica u zgradi PU Novi Pazar, usijale su se društvene mreže u Srbiji, a ovaj čin komentirali su i mnogi građani koji nisu zadovoljni pozivom na razgovor u novopazarsku policiju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije