! / Potpredsjednik hrvatske vlade provocira: Neovisne BiH ne bi bilo da nije osnovan HVO

08. 04. 2022. u 14:07:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved predstavnik je predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića na obilježavanju 30. godišnjice utemeljenja Hrvatskog vijeća odbrane.

Istaknuo je da mu je čast biti u Mostaru i čestitao je HVO-u na velikoj obljetnici.

"Čast mi je danas biti ovdje s Vama u Mostaru. U ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i svoje osobno čestitam vam ovaj veliki ljubilej. Želim odati počast svima koji su položili svoje živote za odbranu hrvatskog naroda u BiH", rekao je Tomo Medved.

"Ovo obilježavanje prilika je da se prisjetimo neizbrisivih i neporecivih povijesnih činjenica koje su u temeljima slobodne BiH, a često se osporavaju, a katkada i zaboravljaju. U današnjoj prigodi želim izgraditi zahvalu svim Hrvatima iz BiH koji su na samom početku velikosrpske agresije na RH dali svoj značajan doprinos uključivanjem u postrojbe hrvatske vojske i policije pod vodstvom našeg prvog predsjednika Franje Tuđmana", rekao je Medved.

"Slobodne i neovisne BiH ne bi bilo da nije na samom početku rata uspostavljen i osnovan HVO, koje je odigralo prevažnu ulogu u obrani zemlje od agresora, kao i u obrani hrvatskog naroda u BiH.

Zatim je spomenuo Daytonski sporazum, kao "jedini temelj za stabilnu i funkcionalnu BiH, i to zemlju triju konstutivnih naroda", piše Direktno.hr.

"Usprkos tomu, svjedočimo čestom izvrtanju riječi i duha Daytona", rekao je Medved.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (27)