Potpredsjednik hrvatske vlade provocira: Neovisne BiH ne bi bilo da nije osnovan HVO

/ Komentari (27)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Mirza Tvica

Nikad Hrvatska u svom tromjesečnom domovinskom ratu (3 mjeseca borbe za vukovar i poslije 4 godine 3 dana Oluje kao implementacija dogovora tuđman milošević) ne bi oslobodila svoj teritorij niti imala ovakvu slobodnu i neovisnu državu da Bosanci nisu 4 godine krvavo ratovali sa srpskom vojskom u kojem je ubijeno oko 30.000 srpskih vojnika, dok je Hrvatska vidala vukovarske rane. Nikada. Samo Bosancima mogu zahvaliti svoju slobodu i nepostojanje Republike Srpske Krajine, naravno i dogovoru Tuđman - milošević. Nego su to jedni obični prevrtljivi nezahvalnici.

Bas tako

Mirza Tvica<< Da ne spominjemo 1269 poginulih Bosnjaka u odbrani Hrvatske. Sta su dobili zauzvrat? Izdaju i podmukli napad s ledja njihove vojske na nasu zemlju. Pih

ArBiH

Da izdajnici niste bošnjacima zabili nož u leđa '93 danas genocidne tvorevine nebi bilo.

Mirza Tvica

Bas tako 08. 04. 2022. u 14:25:35 1 0 BAš tako: Da ne spominjemo 1269 poginulih Bosnjaka u odbrani Hrvatske. Sta su dobili zauzvrat? Izdaju i podmukli napad s ledja njihove vojske na nasu zemlju. Pih Ma znam ja i to ali zaboravio si naglasiti od 7400 poginulih hrvatskih ojnika u domovinskom ratu 1200 Bošnjaci...sramota, pravi bestidnici.

Jazavac

Blaž Kraljevič ubijen na podmukao i svirep nacin od strane hrvatskih izdajnika samo zato sto je bio za drzavu Bosnu i Hercegovinu ovaj klosar moze pricati i izvrtati cinjenice ali to ne mijenja situaciju

Mostar

Cinjenice cesto mogu zasmetati. HVO je odbranio BiH. Da se cekalo na Alijicu bila bi propast, a to je znao i on

Komentar

Bosnjaci nisu htjeli ostati u krnjoj Jugoslaviji i stati na stranu ideje Velike Srbije a da su to ucinili Hrvatska jugo -zapadna granica bila bi Karlobag-Karlovac Virovitica!! Tudjman (stari oholi komunjara) je izdao Bosnjake i katolike u BiH Tudjman je kriv i odgovoran za etnicko ciscenje katolickog puca u Republici BiH Milanovic i njemu slicni su i ce biti krivi za nestanak i iseljenje katolickog puca iz Bosne i Hervegovine …..Njihov pokusaj promjene Ustava BiH ne moze zaustaviti Tudjmanovu cinicnu gresku etnickog ciscena i nestanka katolika na teritoriji BiH TACKA

Američki ambasador: Ratne zločine činili i pripadnici armije BiH - 07.04.2022.

Američki ambasador u BiH Majkl Marfi (Michael Murphy) pozvao je u četvrtak na objektivno suočavanje s punom istinom o ratnim zločinima počinjenim u toj zemlji od 1992. do 1995. godine, ističući kako se ne sme bežati od činjenice da su takve zločine činili i pripadnici armije BiH. Kako je objavljeno na službenom Tviter nalogu ambasade SAD, Marfi je danas, bez prisustva medija, položio venac na spomenik građanima Sarajeva kod jame Kazani na Trebeviću koje su, 1992. i 1993. godine, koje su ubili pripadnici 10. brdske brigade armije BiH, prenosi Hina. U pitanju su uglavnom civili srpske i hrvatske nacionalnosti koje su vojnici, po naređenju Mušana Topalovića Cace, hvatali po sarajevskim ulicama ili u njihovim stanovima, odvodili ih na Trebević te tamo brutalno ubijali a njihova tela bacali u jame. Neke ubijene, među kojima je bilo i staraca, likdivirali su tako što su im sabljama odsekli glavu.

U.Z.P._ovnovi

A kako to Jel okupacijom BiH i un manjem civila .Paljenjem na živim lomačama.Da nije bila Bošnjaka nebo bilo hrvatske ***.

Mustafa

Primili 420.000 bošnjačkih izbeglica u HR, ujedinili se sa Armijom BiH na Korani, spasili bošnjake u Bihaču od još većeg genocida od Srebrenice, izbili na Banja Luku, napravili akciju Maestral i oslobodili jug Bosne....kome to smeta istina? Radi koje treba da se kaže da su radili zločine nad civilima i vojnicima koji su primili mudžehedine...

Ironija

Rat u Bosni je počeo 1.10.1991g kad su *** i jenea do temelja sravnali hrvatsko selo Ravno.

Panzer

Lijepe riječi su ukras

Svi Slaveni su Hrvati

Znate da je pravo ime hrvatske himne, "Horvatska domovina"? Znate da je prezime Horvat najčešće u Hrvatskoj i Slovačkoj i drugo najčešće u Češkoj, a i ostalim Slavenskim zemljama? Znate li da u Izraelu, na svakom koraku imate reč Horvat, na svim arheološkim lokalitetima. Horvat na hebrejskom-izraelskom jeziku znači ruševina(drevna-arheološka). Ne zna se da li su to Hrvatske ruševine, ili su ih Hrvati rušili? Ali, kako je moguće da se o tome ćuti, jer neke su stare do 9000g... Horvat Kur, Horvat Uza, Horvat Qarta, Horvat Akav, Horvat Galil, Horvat Burgin, Horvat Hamama, Horvat Yatir, Horvat Berachot, Mesad Horvat Bor, Horvat Katsrah, Horvat Midras... internet stvarno treba zabranit?

Mustafa

Vera....to Hrvatsko cvijeće je ubijeno na Bljburgu oko 6000 sa 12.000 Ustaša. Bošnjaci i danas ćute da je Blajburg največe mesto stradanja muslimana u Evropi pre Srebrenice.

Plinar

Ovaj potpredsjednik vlade hrvatske je jedan od organizatora satoraskog prosvjeda u zagrebu i drzao je na sred savske ceste bocu plina i prijetio da ce je otvoriti i zapaliti,a nije bio sam vec ih je jos bilo petnestak.Eto ga sad je podpredsjednik vlade i minstar branitelja.Treba li reci da je ustasa sa dna kace.

HAHAHAAHAHA JEST SMIJESAN OVAJ SKUTORSKI V.L.A.H

Cinjenice cesto mogu zasmetati. HVO je odbranio BiH. Da se cekalo na Alijicu bila bi propast, a to je znao i on ka Mostar HVO odbranio ???!!! Dok su chetnici palili istocnu bosnu vi rusili mostove na Neretvi i palili srpska sela gdje ste mogli. Isto ko u II.Svjetskom, shocki nabiju fesove pa odu klati srpsku nejac. FUJ

@Mustafa

Sad pisem o ustaskoj navici da se lazno prestavljaju ko Bosnjaci a on uze casno muslimasnko ime da pod njim pise lazi. Dzaba je....To Oluja za tri dana oslobodili sto nisu mogli za 4 godine to je svakom jasno da je dogovrena stvar. Kad nas svi zajedno niste uspjeli iskorijenit '93. onda je i zapad uzeo stvar u ruke pa rijesio kako je rijesio.

Voksal

>> Američki ambasador u BiH Majkl Marfi (Michael Murphy) pozvao je u četvrtak na objektivno suočavanje s punom istinom o ratnim zločinima počinjenim u toj zemlji od 1992. do 1995. godine, ističući kako se ne sme bežati od činjenice da su takve zločine činili i pripadnici armije BiH. Kako je objavljeno na službenom Tviter nalogu ambasade SAD, Marfi je danas, bez prisustva medija, položio venac na spomenik građanima Sarajeva kod jame Kazani na Trebeviću koje su, 1992. i 1993. godine, koje su ubili pripadnici 10. brdske brigade armije BiH, prenosi Hina. U pitanju su uglavnom civili srpske i hrvatske nacionalnosti koje su vojnici, po naređenju Mušana Topalovića Cace, hvatali po sarajevskim ulicama ili u njihovim stanovima, odvodili ih na Trebević te tamo brutalno ubijali a njihova tela bacali u jame. Neke ubijene, među kojima je bilo i staraca, likdivirali su tako što su im sabljama odsekli glavu. ka Američki ambasador: Ratne zločine činili i pripadnici armije BiH - 07.04.2022. << Ma zaboravio si mlin za meso, motornu pilu.. *** kad moram da psujem( izvinjavam se). Nakon kolicine zla ucenjene prema građanima Sarajeva nenazivajte sve žrvtve nevinim. Mnogi su uhvaceni sa snajperima, signalnim pistoljima...Navodili granatiranje. Naravno ne opravdavam ali NEMOJTE NAS STAVLJATI U ISTU RAVAN. ***

Voksal

I Isus je bio jevrej, pa sta. Covjek mislio da mu je bolje da ide dalje.

Jovo

Istinu reko

za Jovo

Istinu reko ka Jovo Reko nema znancenje. Mislis rekao? Nepismeno pucanstvo je pocelo da kroji drzavu pametnim.

Ljiljan

Eto koga su Bošnjaci branili I odbranili!33000 Bošnjaka je branilo I odbranilo malu posranu fašističku krvačku,preko 5000 ranjenih 1800 mrtvih,dok su krivouste nakarade pljačkale,BiH konvoje,naplaćivale ogromne pare za izbjeglice od eu,unhcer,un...I na kraju nož u leđa I zajedno sa četnicima protiv armije BiH!!

HVO

Ko je god od Hrvata branio Sarajevo nek sad vidi kakvu glupost je napravio i za kakve sotone se borio

Bosanac

Ko je god od Hrvata branio Sarajevo nek sad vidi kakvu glupost je napravio i za kakve sotone se borio ka HVO lijepe riječi su ukras

Drvosječa

Mirza Tvica Da ne spominjemo 1269 poginulih Bosnjaka u odbrani Hrvatske. Sta su dobili zauzvrat? Izdaju i podmukli napad s ledja njihove vojske na nasu zemlju. Pih ka Bas tako<< Ni poginulih 8000+ Hrvata za BiH. Sve je relativno.

@svi slaveni su hrvati

Kakav ste to vi narod hrvati, kad nijednog svog prezimena nemate? 90% prezimena su vam srpska, a ostalo su njemacka, madjarska, talijanska, ceska, slovacka itd. I prezime horvath nije hrvatsko vec madjarsko, kao i vida i salaj, penkala slovak, strosmajer nijemac, onaj sto je izumio torpedo talijan kao i marko polo, tesla, boskovic, drzic i svi ostali naucnici koje prisvajate su naravno srbi. O cemu ti onda pricas, svega ti?

@mirza tvica i ostali bosnjacki lazovi

Jeste jeste, bosnje su navodno oslobodile hrvatsku, a nisu mogle osloboditi svoju bih u kojoj su najzastupljeniji. Koja logika jbte, pa vidi se da niste nizasta drugo nego za viceva. Hrvati oslobodili svoju zemlju, pa pokusali osloboditi i vas i kako im vi sad uzvracate, tako sto im birate politicke predstavnike i lazirate ratne dogadjaje? Fuj stoko sda talibanska.

/ Najnovije