Popularna plaža u Hrvatskoj pusta, svi se pitaju šta se događa: "Nema žive duše!"

16
Radiosarajevo.ba
Popularna plaža u Hrvatskoj pusta, svi se pitaju šta se događa: "Nema žive duše!"
Foto: Facebook / Vodice

Baš ovo ljeto predviđaju se turistički rekordi, no Dalmacija je u problemu. Mnoge plaže na srednjem i južnom Jadranu  suprazne. No ni Kvarner nije prekrcan.

Ekipa portala Morski.hr posjetila je ovih dana Kvarner. Na Krku, Cresu i Lošinju uopće nema gužvi, kako na cestama, tako i na plažama, hotelima i ugostiteljskim objektima! Uz još uvijek nevelike vrućine, mnogima je izostanak gužve najugodniji za boravak, no ne i za novčanike onih koji se turizmom bave.

Makarska, jedna od perjanica dalmatinskog turizma, do polovine juna je imala 25 posto noćenja manje nego lani. U Primoštenu imaju upola manje turista nego lani.

Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje 1. i 2. maja: Ovo se mnogima neće svidjeti

Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje 1. i 2. maja: Ovo se mnogima neće svidjeti

"Prva dekada juna bila je iznad 2022., druga dekada je bila tu negdje, možda dva, tri posto ispod prošle godine. Ulazimo u treću dekadu kada očekujemo bitno značajniji i veći turistički dolazak i promet u Hrvatskoj s obzirom jer nekima počinju školski praznici, kao što je to u susjednoj Sloveniji. Tada očekujemo prvi veći priliv turista kada ćemo ih premašiti pola miliona na dnevnoj bazi", kazao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić za RTL.

Popularni novinar HRT-a Denis Latin, inače Vodičanin, svratio je do svog grada, gdje je na plaži također zamijetio prazninu:

"Vodice trenutno. Na plažama nema žive duše", objavio je.

Vodice trenutno. Na plažama nema žive duše.

Posted by Denis Latin on Monday, June 19, 2023

Ispod Latinove objave zaredali su se komentari o razlozima trenutno takvog stanja, pa dok se neki tješe činjenicom da su Vodice inače zapele u jednoipolmjesečnoj turističkoj sezoni koja još nije počela, drugi objavljuju i konkretne fotografije. Jedna od njih stiže s Bola, gdje je, kako autorica kaže, također prazno.

Naravno, špica sezone još nije počela, pa se gužve tek očekuju, no neke stvari sigurno će utjecati na odabir destinacije:

  • Vremenske (ne)prilike nisu išle u prilog predsezoni
  • Cijene smještaja i ugostiteljskih usluga skočile su 30-ak, a ponegdje i više posto,
  • Ekonomska kriza pogodila je najvjernije goste, poput Nijemaca
  • Zemlje konkurencije koje su bile izuzetno pogođene zbog pandemije COVID, izrazite su avio-destinacije i sad su opet otvorene prema turističkom tržištu, a cijenama su prihvatljivije

Bilo što da je razlog, cijene apartmana na srednjodalmatinskim otocima se spuštaju za 20 do 30 posto kako bi se zakrpala junska rupa. Kako će biti u julu i augustu? Ostaje na ponudi i potražnji. Oni najkvalitetniji s optimalnim odnosom cijena i usluga - ne trebaju brinuti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije