Poznato turističko mjesto u Hrvatskoj u problemu: 'Bježe i turisti i mještani, sramota'

5
Radiosarajevo.ba
Poznato turističko mjesto u Hrvatskoj u problemu: 'Bježe i turisti i mještani, sramota'
Foto: Wikipedia / Ilustracija / Plaža u Hrvatskoj

Jedan od najposjećenijih turističkih dijelova Zadra, Diklo, ponovno je pod opsadom mehanizacije. Sve je raskopano, turisti nemaju normalan prilaz apartmanima, a u utorak 20. juna, jedan dio Dikla bio je bez vode.

Radovi su trebali biti gotovi do 15. juna, no očito je da kasne. Austrijski par nešto manje od sat vremena nije imao vodu. Kažu, nije im to toliko smetalo, ali zbog prilaza apartmanu, prašine, razmislit će hoće li dogodine ovdje ljetovati, piše HRT.

"Ovdje nije baš lijepo, mi smo na odmoru. Nismo znali da izgleda ovako", kaže Andrea, turistica iz Austrije. I mještani Dikla kažu da im smetaju raskopane ulice i biti bez vode po vrućinama.

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

"A ko neće bježati, bježe i mještani, a kamoli neće turisti, sramota", kaže Nediljko Rimanić iz Dikla.

"Odlaze, bježe turisti. Dođu, a nema vode, prašina. Izgubi se i onaj ko ovdje živi, a kamoli onaj ko dođe. Crpimo vodu iz bunara, ako smo blizu, ako ne - idemo u trgovinu", kaže Branko Rimanić iz Dikla.

"S obzirom da smo u posljednjih mjesec dana imali 20 dana intenzivnih oborina, ovo je bila sve jedna velika lokva i prilikom pripreme za asfalt modul stišljivosti nije bilo moguće postići - pojasnio je Grgo Peronja, direktor Odvodnje Zadar.

Obećaju da će za dvije sedmice ovih dvjestotinjak metara biti asfaltirano. Dosad je sveukupno postavljeno oko pola cjevovoda za vodu i odvodnju u Diklu i asfaltirano dvije trećine ulica. Od septembra novi radovi pa ponovno sve dogodine do jula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije