Bosancu (49) koji je u Dubrovniku silovao Amerikanku (20) određen jednomjesečni pritvor

5
Radiosarajevo.ba
Bosancu (49) koji je u Dubrovniku silovao Amerikanku (20) određen jednomjesečni pritvor
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dubrovnik

U Istražnom centru dubrovačkog Županijskog suda pri kraju je pravosudna istraga protiv 49-godišnjeg konobara, državljanina Bosne i Hercegovine, inače nastanjenog u Trebinju.

Istraga je pokrenuta nakon što je uhapšen zbog osnovane sumnje na krivično djelo silovanja 20-godišnje državljanke Sjedinjenih Američkih Država iz New Yorka.

"Krivično djelo silovanja počinjeno je na način da je konobar u ranim jutarnjim satima 12. juna nedaleko od žičare i centra grada, na verandi pizzerije, izvršio nasilni spolni odnos nad mladom Amerikankom bez njezina pristanka, što je ona potom prijavila službenicima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Nakon toga je sudac istrage pokrenuo hitnu istražnu radnju te odmah ispitao studenticu koja je trebala dalje putovati", rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku, sudac Pero Miloglav, u razgovoru za Dubrovački vjesnik.

Istražni zatvor u trajanju do 30 dana konobaru iz Trebinja određen je zbog opasnosti od bijega. Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku rješenjem o pokretanju istrage od 14. lipnja 2023. bludnog konobara tereti i za počinjeno kazneno djelo krađe na štetu američke studentice kojoj je, nakon gnusnog čina, uzeo novčanik s novcem i dvije bankovne kartice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije