Počela je sezona: Pogledajte kako izgledaju plaže u Dubrovniku

6
Radiosarajevo.ba
Počela je sezona: Pogledajte kako izgledaju plaže u Dubrovniku
Foto: Grad Dubrovnik / Štikovica

Završeno je uređenje plaža na području Grada Dubrovnika, putem nadležnog Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more.

Obavljeno je ravnanje i po potrebi dohranjivanje žala na plažama Mandrač, Mandrač plaža za pse, Vrbica, Ankora, Orsan i Bat Zaton, Brsečine, Veliki Žali, Zaorsan Suđurađ, Villa Banac (Titova), Štikovica, ispred Hotela Vis, Donje Čelo Kalamota, Orašac Hawaii i Lozica. Preostaju još ove sedmice radovi ravnanja i dohranjivanja plaža u Mokošici i u Suliću.

Plaže su ujedno očišćene te je postavljena plažna oprema, odnosno skalice, tuševi, kabine za presvlačenje. Po potrebi su sanirane i piturane ograde na plažama i pristupu moru, a prema zahtjevima kupača postavljene su i nove ograde i rukohvati.

Drama u Madridu: Čudesni Real u tri minute postigao dva gola i plasirao se u finale

Drama u Madridu: Čudesni Real u tri minute postigao dva gola i plasirao se u finale

Ujedno su popravljena manja oštećenja na skalinima, platoima i podestima na dvjema Bužama, Porporeli, Belvederu i Pogačiću.

Od većih radova ove je godine betonski sanirano šetalište radi podlokanja koja su ugrožavala i samu cestu, kao i popločan dio šetališta uz kamenu rivu kraj crkve Pohođenja Marijina u Rožatu.

Završavaju se i betonski radovi u Šipanskoj luci na šetalištima uz more, koje su oštećene utjecajem mora te su sanirana podlokanja u dužini većoj od 90 metara, kao i jedan manji mul.

Štikovica
Foto: Grad Dubrovnik: Štikovica

U Rožatu, Komolcu i Čajkovićima je uklonjeno nekoliko većih plovila iz mora koja su vizualno i ekološki predstavljala problem te su dijelom smetala i na plovnom putu.

Na 32 plaže i kupališta na području grada koje nisu pod koncesijama, u sklopu radova pripreme za sezonu kupanja, postavljene su psihološke brane. Postavlja ih Ronilački klub Dubrovnik, ugovorni izvršitelj usluge koja uključuje održavanje i skidanje psiholoških brana te redovni pregled njihovog stanja, piše Morski.hr.

Redovni radovi na održavanju javnih kupališta Grad Dubrovnik svake godine započinje u aprilu, a plan je završiti ih do kraja juna, u skladu sa redovnim godišnjim programom, javljaju iz Grada.

Mandrač
Foto: Grad Dubrovnik: Mandrač

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije