Počelo kažnjavanje Beograđana zbog nenošenja maski u gradskom prijevozu

0
Radiosarajevo.ba
Počelo kažnjavanje Beograđana zbog nenošenja maski u gradskom prijevozu
FOTO: AA / Gradski prijevoz u Beogradu

Zbog nenošenja zaštitnih maski u javnom gradskom prevozu u Beogradu kažnjeno je sedam osoba, rekao je Ranko Šekularac, rukovodilac Sektora unutrašnje kontrole Komunalne milicije.

„Ono na šta ćemo u budućem periodu staviti akcenat jeste kontrola nošenja maski u gradskom prevozu, autobusima. Juče smo već počeli sa tim i imali smo sedam situacija gde smo morali da sankcionišemo one najneodgovornije“, rekao je Šekularac za televiziju Pink, a prenosi Beta.

On je istakao da se obaveza nošenja zaštitne maske, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, u hipermarketima i tržnim centrima uglavnom poštuje, ali da je bilo 38 slučajeva u kojima je Komunalna milicija sankcionisala pravna lica zbog nepoštovanja te mjere.

Zeljković o ranijim nesuglasicama s Barbarezom: "Samo budale ne mijenjaju mišljenje"

Zeljković o ranijim nesuglasicama s Barbarezom: "Samo budale ne mijenjaju mišljenje"

Podsjetimo, prije nekoliko danas je u Vladi Srbije održan sastanak sa članovima Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor, na kojem je dogovoreno da se pooštri inspekciji nadzor na poštovanju mera u borbi protiv zarazne bolesti COVID-19.

Ranije je najavljeno da će rad inspekcija biti fokusiran na tržne centre, gradski prijevoz i prodavnice, kao i na ugostiteljske objekte.

Prije nekoliko dana je zbog nepoštovanja epidemioloških mjera više tržnih centara u Srbiji kažnjeno je sa po 300.000 dinara (oko 50.000 KM) na na području Beograda, Novog Sada i Kragujevca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije