Foto kritika: Gdje su nestali COVID redari!?

5
Foto kritika: Gdje su nestali COVID redari!?
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Tramvajsko stajalište

Gužve na stajalištima, u gradskom prijevozu ali i u saobraćaju postale su svakodnevnica u Sarajevu. Masku rijetki nose u gradskom prijevozu i čini se da to više nikome ne smeta.

Na slikama se može primijetiti i da se ne poštuje fizička distanca.

Nadležne institucije su najavile COVID redare na tramvajskim i autobuskim stajalištima kao i u gradskom prijevozu, no kako smo se uvjerili - na terenu ih nema. Oni su trebali upozoravati građane na obavezno nošenje maski, držanje distance i voditi računa o broju putnika. 

Reakcija iz SDA na Konakovićevo obraćanje: "50 minuta javnog ubjeđivanja ministra da nije kriv"

Reakcija iz SDA na Konakovićevo obraćanje: "50 minuta javnog ubjeđivanja ministra da nije kriv"

Također, zbog pogoršanja epidemiološke situacije u kantonu svi javni gradski prijevoznici trebali su pojačati dezinfekciju i čišćenje vozila.

Na nedavno održanoj press konferenciji Kriznog štaba, epidemiologinja Aida Pilav skrenula je posebnu pažnju za Kanton Sarajevo i građane koji koriste javni gradski prijevoz i obavezu nošenja maski, jer je evidentno smanjen broj onih koji poštuju obavezu nošenja maski.

COVID-redari će biti na terenu i opominjati građane na obavezu nošenja maski, rečeno je tada. Uvjerili smo se da u praksi nije tako.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba provozala se javnim gradskim prijevozom te na terenu nije zatekla niti jednog COVID-redara.

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba zabilježio je kakva je trenutna situacija. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije