Gužve na stajalištima / Foto kritika: Gdje su nestali COVID redari!?

12. 10. 2021. u 15:11:00

Shares: 0

Gužve na stajalištima, u gradskom prijevozu ali i u saobraćaju postale su svakodnevnica u Sarajevu. Masku rijetki nose u gradskom prijevozu i čini se da to više nikome ne smeta.

Na slikama se može primijetiti i da se ne poštuje fizička distanca.

Nadležne institucije su najavile COVID redare na tramvajskim i autobuskim stajalištima kao i u gradskom prijevozu, no kako smo se uvjerili - na terenu ih nema. Oni su trebali upozoravati građane na obavezno nošenje maski, držanje distance i voditi računa o broju putnika. 

Također, zbog pogoršanja epidemiološke situacije u kantonu svi javni gradski prijevoznici trebali su pojačati dezinfekciju i čišćenje vozila.

Na nedavno održanoj press konferenciji Kriznog štaba, epidemiologinja Aida Pilav skrenula je posebnu pažnju za Kanton Sarajevo i građane koji koriste javni gradski prijevoz i obavezu nošenja maski, jer je evidentno smanjen broj onih koji poštuju obavezu nošenja maski.

COVID-redari će biti na terenu i opominjati građane na obavezu nošenja maski, rečeno je tada. Uvjerili smo se da u praksi nije tako.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba provozala se javnim gradskim prijevozom te na terenu nije zatekla niti jednog COVID-redara.

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba zabilježio je kakva je trenutna situacija. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)