Na sarajevskim stanicama i u vozilima javnog gradskog prevoza od sutra 60 COVID redara

1
Radiosarajevo.ba
Na sarajevskim stanicama i u vozilima javnog gradskog prevoza od sutra 60 COVID redara
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Zbog evidentnog pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, ministar saobraćaja KS Adnan Šteta poručio je kako će svi javni gradski prijevoznici pojačati dezinfekciju i čišćenje vozila, kao i da će vozači i kontrolori poštovati sve mjere koje je izdao Krizni štab Ministarstva zdravstva KS.

Ovim povodom, održao je danas sastanak sa direktorima GRAS-a i Centrotransa na kojem je dogovoreno da će od sutra sa radom početi šezdeset Covid redara u tramvajskom i trolejbuskom saobraćaju.

„Posao Covid redara obavljat će određeni broj kontrolora, ali i ljudi iz uprave koji su preraspoređeni za to. Oni će upozoravati na obavezno nošenje maski, držanje distance i voditi računa o broju putnika“, pojasnio je ministar Šteta.

Naveo je i da će redari biti i na najfrekventnijim tramvajskim stajalištima.

Na sastanku je rečeno da trenutno u Kantonu Sarajevo 170 vozila javnog gradskog prijevoza obavlja svoje redovne funkcije, ali da je planirano da se taj broj poveća na 200 u narednom periodu. Na taj način bi se umanjile gužve i dodatno rasteretio prostor za putnike.

Ministar je još jednom apelirao na građane, da se, kao i do sada pridržavaju propisanih mjera, ali i zamolio sve naše sugrađane koji ne idu ujutro na posao i kojima prijevoz u frekventnim terminima nije neophodan da javni prijevoz koriste u terminima kada nije veliko opterećenje.

Zamolio je za strpljenje i potcrtao kako će Ministarstvo saobraćaja učini sve kako bi olakšalo prijevoz putnika u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije