Plenković građanima: Prestanite s panikom i skupljanjem zaliha

Radiosarajevo.ba
Plenković građanima: Prestanite s panikom i skupljanjem zaliha
Foto: Index.hr / Andrej Plenković

Premijer Hrvatske Andrej Plenković nakon sjednice Vlade je, između ostalog, kratko prokomentarisao situaciju s novim sojem koronavirusa, nazvanog COVID-19, u Hrvatskoj.

Građanima je poslao poruku da nema mjesta panici te da se nema potrebe opskrbljivati namirnicama, piše N1.

“Mi smo jučer i na sjednici našeg stožera civilne zaštite analizirali situaciju i kako sam rekao jučer na presici, ovo je nova okolnost koju u potpunosti nitko ne može sagledati koliko će imati efekta na gospodarstvo”, kazao je Plenković.

Dodao je da će učiniti sve da život normalno funkcioniše.

Širi se panika u Hrvatskoj, ljudi prazne prodavnice

Ubrzo nakon što je potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, tačnije u Zagrebu, među građanima se počela širiti panika. U apotekama već nema zaštitnih maski, za koje stručnjaci kažu kako ne pomažu protiv oboljenja, a u nekim dućanima nestalo je antibakterijskih gelova za ruke i vlažnih maramica.

Treba prestati s panikom, velikim odlascima u šoping, skupljanjem zaliha, nismo u takvoj fazi. Vlada će biti sto posto transparentna i u realnom vremenu izvještavati kako se što otkrije. Nema ničeg što ja znam, a vi ne znate. Sve službe su pripravne i danas u 12 sati dolaze šefovi županijskih stožera da budemo umreženi. Ne treba dizati paniku niti raditi nešto van okvira. Nemojte ići u šoping tako da drugi ne mogu kupiti namirnice”, istakao je Plenković.

Potvrđen drugi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj

Identificiran je drugi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj. Zaražen je i brat mladića kojem je jučer dijagnosticiran koronavirus nakon što se vratio iz Milana gdje je s djevojkom bio na utakmici Lige prvaka, javlja Jutarnji list navodeći da im je to potvrdio ministar Beroš.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije