Ovo je nova cijena PCR i antigenskih testova u Srbiji

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je nova cijena PCR i antigenskih testova u Srbiji
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Krizni štab Srbije odlučio je na današnjoj sjednici da se smanji cijena PCR testa sa 9.000 na 6.000 dinara (oko 100 KM).

Takođe je odlučeno da se period izolacije smanji sa 10 na 7 dana.

U Srbiji će se između druge i booster doze vakcine biće dovoljno da prođeu tri mjeseca i građani će treću dozu moći da prime nakon tri mjeseca - jedna je od prvih odluka Kriznog štaba.

ZA (I PROTIV) BiH U NATO-u | Edin Subašić: Dilema između prosperiteta i bijede separatizma!

ZA (I PROTIV) BiH U NATO-u | Edin Subašić: Dilema između prosperiteta i bijede separatizma!

Također, period izolacije smanjuje se sa 10 na sedam dana.

"U utorak će se održati dodatne konsultacije vezano za osnovne i srednje škole u centralnoj Srbiji, ali smo najbliži rješenju da bude kao u vojvođanskim školama, odnosno od 1. do 8. razreda neposredno, a srednjoškolci na kombinovanu nastavu", rekao je Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo.

Škole u Vojvodinu su krenule sa radom, a od ponedeljka osnovne škole idu na neposrednu nastavu, a srednjoškolci na kombinovanu.

Sastanak je inače zakazan nakon rekordno visokih brojki zaražnih koronavirusom, a samim tim i mnoge teme bile su danas na stolu pred Kriznim štabom Srbije.

Na sjednici se raspravljalo o novim mjerama, vakcinaciji i COVID propusnicama.

Kako su pisali mediji, medicinski dio Kriznog štaba Srbije je opet tražio da COVID propusnice budu obavezne 24 sata u ugostiteljskim objektima, da se skrati radno vrijeme i smanji broj dozvoljenih ljudi u zatvorenom prostoru.

Jedina izvesna mjera prije same sjednice bila je vezana za škole, odnosno početak drugog polugodišta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije