Vučić napao medije u Srbiji zbog nestalog Splićanina: Objavili su laži

0
Radiosarajevo.ba
Vučić napao medije u Srbiji zbog nestalog Splićanina: Objavili su laži
Foto: EPA-EFE / Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, sinoć je na RTS-u govorio o aktuelnim temama u Srbiji, a u jednom trenutku je, potaknut pitanjem o stanju medija u Srbiji, govorio i o slučaju nestalog Splićanina, Mateja Periša.

"Društvene mreže su se pretvorile u lajkove, a lajk možete dobiti samo ako ste ekstremni. Mediji, svi provladini mediji, da ne kažete da kritiziram neke druge, pretvorili su se u klikove. Ja sam bio užasnut i rekao sam nekim svojim poznanicima i prijateljima: Zašto ovo radite s ovim dječakom iz Splita? Je li moguće da možete objavljivati lažne snimke na kojima je on u, tobože, ljubavnom zanosu s nekim i tako nešto izmišljavate a da ne provjerite zato što tako nešto ima najviše klikova?", rekao je Vučić.

Inače, potraga za ovim mladićem ušla je u 15. dan, no i dalje je situacija jako neizvjesna.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Posljednje informacije govore kako je srbijanska policija locirala njegov mobilni telefon u rijeci, no za Matejevim tijelom se i dalje traga.

U potragu se uključila u hrvatska policija, a da li ona biti uspješna ostaje da se vidi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije