Završen sastanak u Beogradu: Vučić moli Dodika da se vrate u institucije BiH

2
Radiosarajevo.ba
Završen sastanak u Beogradu: Vučić moli Dodika da se vrate u institucije BiH
Foto: Budućnost Srbije / Dodik i Vučić

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

Dvojica sagovornika ocijenili su da su mir i stabilnost od ključnog značaja za cijeli region.

Vučić je ocijenio da su sankcije SAD protiv Milorada Dodika i drugih zvaničnika Republike Srpske užasan presedan, te da jedino mogu da donesu katastrofalne posljedice po razvoj odnosa između tri naroda i dva entiteta u BiH, ali i šire, u cijelom regionu.

Sankcije su uvijek donosile samo problem, a nikada rješenje”, dodao je Vučić, prenose srbijanski mediji.

Vučić je istakao da je svaka odluka na rukovodstvu RS, ali da Dodika i sve političke predstavnike u RS moli da razmotre njegov prijedlog da se vrate u instutcije BiH.

"Moja molba Dodiku i svim političkim faktorima u RS nije zahtjev da se sa bilo čim saglase, ili za bilo šta glasaju, naprotiv, moja molba je da sto gdje treba da sjede predstavnici RS ne bude prazan i da se na najbolji mogući način bore za interese entiteta i srpskog naroda”, naglasio je Vučić.

Vučić je ponudio da Dodik svim institucijama i političkim predstavnicima u Banjoj Luci obrazloži svoj prijedlog.

Vučić i Dodik dogovorili su i održavanje velikog sabora Republike Srbije i Republike Srpske, uključujući i zajednički sastanak za 27. januar, kada će se odlučivati o strateškim ekonomskim projektima i daljem unapređenju saradnje u svim oblastima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije