Pogledajte šta je Vučić rekao o vrijeđanju Bošnjaka u Priboju

7
Radiosarajevo.ba
Pogledajte šta je Vučić rekao o vrijeđanju Bošnjaka u Priboju
Foto: EPA-EFE / Aleksandar Vučić

"Vlada RS i Srbije ne moraju da se slažu po svakom pitanju, ali Srbima moramo da pomažemo", izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za RTS.

"Mi svoj posao radimo, i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica RS-a Željka Cvijanović, ali i svi opozicioni lideri su fer kada kažu da Srbija i RS nikada nisu bolje sarađivale. Ne moramo mi u svemu da se slažemo, naša obaveza je da im pomažemo. Imamo naše zakone i prirodne obaveze, ne narušavajući integritet BiH", naglasio je Vučić.

Predsjednik Srbije je istakao da "dan poslije se oglase Zelene beretke, na to nema reakcije".

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

"Znate li šta to znači da vrijeđate srpski narod, koji ima mnogostruko veće žrtve i optužujete ga za nacizam? Na koliko je kilometara Јasenovac, najveće stratište na prostoru bivše Јugoslavije? Mi ćemo da se ponašamo odgovorno. Spustio sam glavu pred srebreničkim žrtvama, samovoljno, samoinicijativno, položio cvijet. Kada sam bio izložen linču i ostalim neprijatnostima, nisam spustio glavu, namjerno, držao sam do ponosa Srbije i časti zemlje koju sam predstavljao", istakao je Vučić.

"Rat nikome dobro nije donio. Neću nijednoj majci dijete da vratim u kovčegu, dat ću sve od sebe", izjavio je predsjednik Srbije.

Vučić je kazao da je nacionalizam u porastu svuda u regionu.

"To je slučaj u nekoliko posljednjih godina. Prošle su generacije, starimo mi koji znamo šta su sukobi i ratovi. Dolaze nove generacije koje to ne znaju, Srbi imaju osjećaj da su uvijek bili poniženi, prokazani, i da je vrijeme za našu ili njihovu pravu. A kod drugih, kad god Srbija jača i nije na koljenima, ne kleči i ne leži, osjećate stvarni osjećaj straha i političku kampanju za unižavanje Srba", rekao je Vučić.

"Mi njima govorimo: 'Nož, žica, Srebrenica' u digitalnim zidovima, oni su mnogo moćniji nego pravi, mnogo više ih ljudi vidi nego prave zidove. Oni nama 'genocidna tvorevina RS'. To jedni drugima govorimo svaki dan u desetinama hiljada tvitova, postova. Kako da nikad o tome nismo govorili? Danas sam govorio šta se priča u kafanama. Tražio sam izvještaj BIA-e i MUP-a. Nema kafane u kojoj tuča nije izbila u Priboju. Nešto se uvuklo u ljude", izjavio je Vučić.

Cijeli intervju za RTS možete pogledati u videu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije