Mučno je u kakvim je uslovima živjela djevojčica (2) koju su roditelji zlostavljali

0
Radiosarajevo.ba
Mučno je u kakvim je uslovima živjela djevojčica (2) koju su roditelji zlostavljali
Foto: Twitter / Ilustracija / Hrvatska policija

Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška u petak navečer jednoglasno je predložilo smjenu ravnatelja Branka Medunića, a ministar socijalne skrbi Josip Aladrović prihvatit će taj prijedlog, javlja Jutarnji list.

V.d. lokalnog centra trebao bi biti imenovan već sutra. Upravno vijeće hitno se sastalo nakon zaključka upravnog nadzora koji je tijekom dana obavljen kako bi se istražila potencijalna odgovornost socijalnih radnika u slučaju djevojčice zbog koje je javnost potresena.

Vjenčali su se i dobili još djece

Nadzornici Ministarstva utvrdili su kronologiju iz koje proizlazi kako je njezina mama nedugo nakon poroda, u septembru 2018., zatražila prihvat u sigurnoj kući zbog nasilnog partnera.

Sigurnu je kuću uskoro napustila i vratila se partneru no uskoro je ponovno otišla, ovaj put svojoj majci, a bebu je ostavila ocu. On se obratio Centru za socijalnu skrb koji je malenu stavio u udomiteljsku obitelj.

Mama i tata uskoro se mire, vjenčaju i dobivaju još dvoje djece. Traže djevojčicu nazad, i centar to odobrava, piše Telegram.hr.

Svejedno su je vratili mami i tati

24 sata doznao je pak kako je od povratka djevojčice roditeljima, 1. novembra 2020., svaki mjesec situacija bila sve gora, no Centar nije promijenio odluku da dijete bude u obitelji.

Psihologinja koja je obilazila obitelj u ova četiri mjeseca, pišu dalje 24 sata, upozoravala je roditelje da im djeca imaju svrab. Ustanovila je i da se puši pored djece, a baka je upozoravala da djevojčica sve slabije govori, da traži udomitelje, a ustanovljene su joj modrice.

Dan prije nego su je roditelji premlatili, malena je bila na razgovoru kod psihologa u Centru za socijalnu skrb i tamo je povratila. Svejedno su je poslali nazad mami i tati.

‘Pala i ozlijedila se’

A onda je malena prvo zaprimljena u lokalnu bolnicu. Kako je ispričao ravnatelj bolnice iz Nove Gradiške, dr. Josip Kolodziejondje, dovela ju je majka koja je tvrdila da je dijete palo i ozlijedilo se, ali da su oni slučaj svejedno prijavili policiji.

Liječnica Tajana Milanović, koja je zaprimila djevojčicu, otkrila je kako je dijete imalo teške ozljede glave, da je zaprimljena u komatoznom stanju, s povremenim udisajima. “Imala je ozljede glave opasne po život no to nismo znali dok nismo učinili CT dijagnostiku”, kazala je liječnica, te dodala kako su dijete smjestili na Odjel intenzivne njege kako bi spriječili moguće sekundarne ozljede mozga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije