Nakon strašnih povreda glave: Uhapšeni roditelji djevojčice

1
Radiosarajevo.ba
Nakon strašnih povreda glave: Uhapšeni roditelji djevojčice
Foto: MUP Hrvatske / Ilustracija

U Zagrebu je jučer u Kliniku za dječje bolesti dovezeno dijete od dvije i po godine s teškim nagnječenjem mozga, ali i cijele glave.

Iz bolnice su saopćili da je dijete vitalno ugroženo, zbog povreda nastalih uslijed još neutvrđenih okolnosti.

Portal 24sata.hr. je saopćio da je dijete zanemarivano jer po cijelom tijelu ima svrab (šugu) koji nije liječen, kako su doktori rekli, te da ne  mogu shvatiti šta se moglo dogoditi da je dijete njima stiglo u tako teškom stanju.

U toku je kriminalističko istraživanje kojim bi se trebale utvrditi sve okolnosti stradavanja djeteta. Nakon toga će protiv roditelja biti podnijeta odgovarajuća prijava.

Kako piše N1, roditelji djevojčice su uhapšeni.

I oca i majku djeteta Policijska uprava brodsko-posavska zadržala je na kriminalističkom istraživanju nedugo nakon saznanja za teško povrijeđeno dijete.

Ostalo troje djece ovog para iz okolice Nove Gradiške u međuvremenu je hitno oduzeto roditeljima i smješteno u udomiteljske porodice.

Djevojčica se, kako je jutros potvrđeno, nalazi u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu u induciranoj komi zbog višestrukih posebno teških povreda glave.

I ova djevojčica bila je neko vrijeme u udomiteljskoj porodici, ali je, kako je potvrđeno, vraćena roditeljima, nakon čega je uslijedila tragedija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije