Policija potvrdila grozne navode o djevojčici (2): Roditelji su je zlostavljali

0
Radiosarajevo.ba
Policija potvrdila grozne navode o djevojčici (2): Roditelji su je zlostavljali
PrtScr/Al Jazeera / Klinika na kojoj je bila smještena djevojčica

Hrvatska policija se večeras oglasila o nezapamćenom slučaju u kojem je djevojčica (2), zbog teških nagnječenja mozga i glave, operirana u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici i bori se za život - a zbog čega su uhapšeni njeni roditelji.

Roditelji će, kako doznaje Index, večeras u 22 sata biti predani pritvorskom nadzorniku. Sutra će biti ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Policija je večeras iznijela nove detalje o ozljeđivanju djevojčice. Poručila je kako je djevojčica bila zlostavljana i fizički kažnjavana.

"Grubo su povrijedili djetetova prava, curicu su zlostavljali i tjelesno kažnjavali"
"Danas, 2. aprila, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom i 24-godišnjakinjom kojima su potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela Povreda djetetovih prava.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta te zlostavljali dijete i grubo povrijedili djetetova prava tjelesnim kažnjavanjem, uslijed čega je dijete zadobilo više ozljeda po glavi i tijelu.

Počinitelji kaznenog djela će danas, u večernjim satima, uz kaznenu prijavu, biti predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a tokom sutrašnjeg dana i Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje", priopćila je večeras brodsko-posavska policija.

Podsjetimo, iz policije su ranije rekli kako je otac već bio prijavljivan i kažnjavan za obiteljsko nasilje. Glasnogovornik brodsko-posavske policije Damir Brezić je rekao da je u ranijim slučajevima bio kažnjavan zbog nasilja nad suprugom.

Na novinarski upit hoće li biti istražene i nadležne institucije, glasnogovornik policije potvrdio je da je od nadležnog Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradišci već zatražena sva potrebna dokumentacija te da će i postupanje odgovornih osoba biti predmet istrage.

Policija će, kako doznajemo, istražiti i odgovornost Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradišci, gdje je dotična obitelj bila pod nadzorom.

Podsjetimo, liječnici su utvrdili kako dijete ima stare ozljede, masnice i svrab.

Danas je u bolnici u Novoj Gradišci pregledano i ostalo troje djece koja su živjela u istom kućanstvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije