Milo Đukanović: Oni koji ruše nacionalni identitet morat će odgovarati

3
Radiosarajevo.ba
Milo Đukanović: Oni koji ruše nacionalni identitet morat će odgovarati
Foto: EPA-EFE / Milo Đukanović / Arhiva

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović izjavio je da će oni koji se suprotstavljaju građanskoj Crnoj Gori i ruše nacionalni identitet, morati da odgovaraju.

On je za RTV Nikšić rekao da svima koji ruše Crnu Goru “neće biti tijesno samo u crnogorskim institucijama već i u Crnoj Gori”, i ocijenio da je narastanje ekstremnog nacional-šovinizma sve češća pojava, piše Beta.

Đukanović je rekao da se moraju jasno upozoriti oni koji poziciju vlasti smatraju kao šansu da uništavaju crnogorski identitet, da im to ne može poći za rukom.

Da sve što rade ostaje vrlo precizno zabilježeno, veoma duboko urezano, i da će za to svi koji rade na tome odgovarati”, rekao je Đukanović.

Pitanje boravka sveštenika SPC-a

On je komentarišući izjavu protojereja Mitropolije crnogorsko-primorske Velibora Džomića da u Crnoj Gori ima više vojnika nego sveštenika, rekao da slanje takvih poruka samo opominje da se taj “nesklad mora poravnati”.

I vjerovatno ćemo ga prirodno ravnati tako što neće imati mjesta u Crnoj Gori za one koji su, za početak, nelegalno u Crnoj Gori”, naveo je Đukanović.

U Crnoj Gori veliki broj sveštenika SPC nema zakonski rješeno pitanje boravka, a mediji su nedavno prenijeli da je Džomić rekao da u Crnoj Gori postoji 650 “samo crkvenih odbora” i da okupljaju više od 3.000 ljudi, što je više nego što ima crnogorska vojska, piše Beta.

Đukanović je rekao da, ako neko misli da je došlo njegovih pet minuta da se sada obračunava sa Crnom Gorom, mora znati da se rezultati izbora mijenjaju.

Država izgubila kontrolu nad epidemijom

“I mora znati da nije pametno danas povlačiti neke poteze koji će nas obavezivati kasnije da im kažemo da im neće biti samo tijesno u crnogorskim institucijama, nego će im biti tijesno i u Crnoj Gori, ako našu otvorenost i gostoprimstvo zloupotrebljavaju da uništavaju ono što su najveće crnogorske nacionalne vrijednosti”, rekao je Đukanović.

Đukanović je ponovio da je situacija u Crnoj Gori dramatična, te da je neophodno pooštriti mjere protiv korona virusa, ocijenivši da je država izgubila kontrolu nad epidemijom i zdravstvenim sistemom.

“Sve je to posljedica iskompleksiranog revanšizma nove Vlade koje pokušavaju da svoje politike zasnuju na različitosti i na neutemljenoj kritici prema prethodnicima”, kazao je Đukanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije