Crna Gora uvodi restriktivnije mjere za Božić i Novu godinu

0
AA
Crna Gora uvodi restriktivnije mjere za Božić i Novu godinu
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Ministarstvo zdravlja Crne Gore donijelo je nove restriktivne mjere kojima se zabranjuje međugradski saobraćaj tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

Mnistarstvo zdravlja propisalo je nove mjere za suzbijanje koronavirusa koje će važiti od utorka do 11. januara naredne godine.

Odlukom ministarstva putnički međugradski saobraćaj će biti zabranjen vikendima kao i 24, 25, 30. i 31. decembra.

Putnički saobraćaj će biti zabranjen i 1, 2. kao i 6. i 7. januara 2021. godine, kada se slavi pravoslavni Božić.

"Tokom božićnih praznika, u noći između 24. i 25. decembra kao i između 5. i 6. januara, dozvoljava se izlazak iz objekata stanovanja radi prisustvovanja tradicionalnim vjerskim obredima pod već definisanim uslovima za boravak u vjerskim objektima i za vrijeme vjerskih obreda na otvorenom", navodi se u odluci ministarstva.

Novim mjerama zabranjeno je organizovanje dočeka nove godine na otvorenom i zatvorenom, dok ugostiteljski objekti, izuzev hotela, proslave mogu organizovati u terminu od sedam do 20 časova. Tokom 24, 25, 30. i 31.decembra kao i 1, 2, 6, 7. i 8. januara dozvoljeno je samo pružanje usluga dostave hrane.

"Zabranjeno je izdavanje vikendica, stanova i slično za više od dvije osobe osim članovima zajedničkog porodičnog domaćinstva. Strancima je za ulazak u Crnu Goru neophodan negativan rezultat PCR testa ne stariji od 72 sata", navodi se u odlukama ministarstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije