"Hapsi, hapsi, Milo": U Srbiji i djecu zloupotrebljavaju za napade na Crnu Goru

Radiosarajevo.ba
"Hapsi, hapsi, Milo": U Srbiji i djecu zloupotrebljavaju za napade na Crnu Goru

Posljednjih 20-ak dana iz Srbije je upućeno mnogo otrovnih strelica ka crnogorskom političkom rukovodstvu. Još se nisu stišale strasti nakon privođenja vladike Joanikija, a političare i javnost u Srbiji "zapalila" je odluka da građani ove zemlje ne budu među onima koji će od 1. juna moći slobodno ući u Crnu Goru.

Osim već dobro poznatih tabloida naklonjenih srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću, za medijski rat protiv Crne Gore mobilisana su i djeca.

Tako su "djevojčice iz Čačka Anja i Marija" otpjevale hip-hop numeru "Hapsi, hapsi, Milo" kao reakciju na privođenje vladike Joanikija. Ovo nije prvi slučaj političke zloupotrebe djece jer su ove djevojčice ranije izvele slične provokativne pjesme "Ne kukaj nam, đede Milo" i "Crna Gora srpska Sparta".

"Hapsi, hapsi, Milo" je objavljena u prošli petak, prije odluke o izuzimanju građanja Srbije od slobodnog ulaska u Crnu Goru pa se može pretpostaviti da će "odrasli" napisati Anji i Mariji "hit" i na ovu temu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije