Srbija na nogama nakon odluke Crne Gore: "Milo je fašista, rasista i srbomrzac"

Radiosarajevo.ba
Srbija na nogama nakon odluke Crne Gore: "Milo je fašista, rasista i srbomrzac"

Premijer Crne Gore Duško Marković najavio je da će njegova zemlja početkom juna otvoriti granice sa zemljama koje ispunjavaju kriterijume Instituta za javno zdravlje.

Marković je na konferenciji za novinare Koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti rekao da je kriterijum najviše 25 oboljelih u odnosu 100.000 stanovnika i da će prvo biti otvorene granice za građane Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Poljske, Češke, Mađarske, Albanije i Grčke.

Na ovom spisku ne nalaze se Srbija i BiH koje imaju više od 25 oboljelih na 100.000 stanovnika.

To je bio povod za nove medijske napade na Crnu Goru iz Beograda, a u prvim redovima nalaze se tabloidi bliski srbijanskim vlastima. Oni su odluku crnogorskih vlasti ocijenili atakom na Srbe iz Srbije i RS-a iako su spornom odlukom pogođeni i svi vlasnici pasoša BiH, Kosova, Makedonije, Turske…

001_informer_milo.jpg - undefined

Printscreen

Dovoljno je pogledati naslove: "Milovi fašisti dozvolili ulaz u Crnu Goru svima osim Srbima iz Srbije i Republike Srpske", "Maske konačno pale: Crna Gora otvara granice 1. juna, ali ne i za Srbe", "Da li mogu pasti niže od ovoga: Crna Gora otvara granice 1. juna, ali ne i za Srbe", "Milo rasista i srbomrzac: Crna Gora otvara granice 1. juna, ali ne i za Srbiju"…

Oglasili su se i srbijanski politčari pa ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić poziva na bojkot komšija porukom da je "crnogorska vlast poslala poruku gdje treba da idu naši građani kao turisti i gdje da ostave svoje pare".

"To pokazuje njihov odnos prema Srbiji. Ako građani Srbije mogu slobodno u Mađarsku, Grčku, Bugarsku, zašto ne bi mogli i u Crnu Goru? Zaista smiješno i pokazuje do kog je nivoa došla državna politika Crne Gore. Oni povlače poteze koji su na sopstvenu štetu i koji su porazni za njihove građane", rekao je Dačić.

Još oštrija je predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

"Dobro je da su građani mogli da vide da smo nepoželjni u Crnoj Gori i to samo zato što nismo lagali ljude da umiru od gripa ili zapaljenja pluća, a ne od koronavirusa. Mi nećemo odgovarati recipročnim mjerama i nećemo spriječavati da građani Crne Gore uđu u Srbiju, ali ćemo još jače i snažnije spriječavati crnogorske kriminalce i predstavnike mafijaških klanova da ulaze u našu zemlju koji su decenijama terorisali naše građane. U borbi protiv kriminalaca koji dolaze iz Crne Gore nećemo imati milosti", rekla je Ana Brnabić.

002_telegraf_milo.jpg - undefined

Printscreen

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije